Fuldmåne te

Her på siden finder du Chaplon Teas absolutte bestseller: FULDMÅNE TE, der er lavet som en sanselig og respektfuld henvisning til den buddhistiske fuldmåne-højtid! På Sri Lanka - hvor denne te dyrkes - er det altid helligdag, når der er fuldmåne, og især i foråret fejres og festligholdes fuldmåne-højtiderne, da det både er her man fejrer Buddhas fødsel og det buddhistiske nytår.

Chaplons FULDMÅNE TE er en fantastisk lækker grøn te, der blandt andet er tilsat citrongræs og lakrids og har en dejlig eftersmag af citrus og blomster af morgenfrue. Teen er mild  og forfriskende, har en lang sødlig eftersmag og en smuk gylden farve efter brygning. 

Den grønne te, der anvendes til FULDMÅNE TE, er lavet af friske små blade fra teplanter, der dyrkes efter japanske traditioner og under skyggefulde forhold i Chaplons egen lille - og til formålet nøje udvalgte - plantage på Sri Lanka. På plantagen har man den unikke kombination af temperatur, vind og jordbundsforhold, som skal til for at dyrke denne super elegante, milde te, der er en regulær oplevelse for sanserne. De grønne teblade håndplukkes og tørres efterfølgende, og teen har en fin og blød smag, som blandt andet skyldes, at planterne skærmes for direkte sollys og får lov at udvikle sig meget langsomt. Og så er teen i øvrigt produceret under yderst bæredygtige forhold, uden sprøjtemidler og med stor respekt for både de menneskelige ressourcer og det omgivende miljø. 

De fine friske topskud, der anvendes til FULDMÅNE TE fra Chaplon, giver en super elegant te af meget høj kvalitet - som mange holder af. Teen fås både i metaldåser, i refill-æsker, i store poser og i æsker med tebreve

Indhold

  • 34% økologisk grøn te
  • 34% økologisk lakridsrod
  • 25% økologisk citrongræs
  • 5% naturlig aroma, økologisk katost og økologisk morgenfrue

Brygning af Fuldmåne Te

Til den perfekte FULDMÅNE TE anbefaler vi hos NORU, at du brygger teen således:

  • Put en teskefuld (ca. 2 gram) FULDMÅNE TE pr. kop te, der skal brygges, i en - gerne glaseret - tepotte
  • Bring vand i kog og tag det af varmen, så snart det koger.
  • Lad vandet køle ned til ca. 80-85 grader, før du hælder det over teen i tepotten
  • Lad teen trække i 6-10 minutter, før du serverer den

Genbrug gerne tebladene helt op til tre gange - anden gang anses som den bedste!

Udover at Chaplon FULDMÅNE TE egner sig perfekt til en kop - eller kande - varm te, kan den også med succes anvendes eksempelvis til en utroligt læskende iste, som især gør sig fantastisk i sommervarmen:

 

Koldbrygget iste

Ingredienser

  • 2 spsk. FULDMÅNE TE
  • 1 liter koldt vand
  • Evt. 2 spsk. kaffe- eller frugtsirup - det kan eksempelvis være Lakridssirup, der forstærker teens lakridssmag eller Hasselnødsirup, der gør teen sødere og dybere i smagen. Kan du lide den friske og læskende smag af citrus, kan der i stedet tilsætte nogle dråber frisk citron- eller limesaft til den skønne iste for at forstærke teens egen smag af citrus.

Fremgangsmåde

  • Fyld teen i filteret på en god koldbrygger
  • Sæt filteret fast i koldbryggerens karaffel 
  • Hæld det kolde vand over teen 
  • Lad koldbryggeren stå på køkkenbordet i 1/2-1 time 
  • Sæt koldbryggeren i køleskabet, og lad den stå i ca. 8 timer - lav evt. teen om aftenen og lad den trække natten over i køleskabet
  • Efter ca. 8 timer i køleskabet, tages filteret af koldbryggeren, og isteen er nu drikkeklar. Hvis du er til sød iste, er det nu, du rører siruppen i den færdige iste. Vær dog opmærksom på, at koldbryggerens filter ikke må være på, når siruppen er rørt i teen, da smagen har det med at “sætte sig” i filteret.

 

Citronsmåkager - perfekte til en kop varm FULDMÅNE TE

Ingredienser:

  • 120 gram tempereret ægte smør (det smager bare SÅ meget bedre end margarine og blandingsprodukter!)
  • 150 gram mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Kornene fra en 1/2-1 vanilliestang
  • 60 gram sukker
  • Fintrevet skal af 1 stor usprøjtet citron

Fremgangsmåde:

  • Tænd for ovnen på 175 grader varmluft
  • Bland vanilliekornene med en tsk. af sukkeret, så kornene skilles ad
  • Bland bagepulver, mel og sukker i en skål
  • Tilsæt vanilliekorn og revet citronskal til de tørre ingredienser
  • Tilsæt smørret og ælt hurtigt dejen sammen
  • Lad dejen hvile en halv times tid i køleskabet
  • Del dejen ud i ca. 25 stykker og tril dem til kugler
  • Sæt kuglerne på bagepapir på bageplader og tryk dem let flade med en gaffel eller ske
  • Bag småkagerne i 10-12 minutter, til de er fint letgyldne
  • Tag småkagerne ud og placer dem på en bagerist, hvor de skal have lov at køle helt af, inden de serveres med en stor kop FULDMÅNE TE.

    Velbekomme!