Instant kaffe

Instant kaffe - med og uden ekstra smag og koffein.

Elsker du også lynhurtig kaffe, der giver dig friskbrygget intens nydelse? Måske er du en af de mange mennesker i Danmark, der foretrækker instant kaffe / frysetørret kaffe / pulverkaffe fremfor friskbrygget "almindelig" kaffe? Det giver god mening, for mange instant kaffe er i dag faktisk af meget høj kvalitet og ikke tilsat hverken kunstige aroma- eller andre tilsætningsstoffer eller anden kemi. Ligeledes er det let at finde økologiske instant kaffer - især hos NORU!

Viser 1-13 af 13 element(er)

Hos NORU kan du vælge instant kaffe fra blandt andet det økologiske og fairtrade-mærkede Clipper, som også har koffeinfri varianter af instant kaffe. Du kan også finde delikat instant kaffe fra det økologi-mærkede La Posada, som også har koffeinfri instant kaffe og instant kaffe med ekstra smag af eksempelvis Amaretto mandellikør, kanel, hasselnød og vanillie, karamel, irsk flødelikør, tranebær eller chokolade! Og så fører vi også dejlige instant kaffer fra Little’s.

Instant kaffe med smag

NORUs lækre udvalg af instant kaffe med smag, finder du et hav af lækre smage, som er medvirkende til at give din kaffe et ekstra lækkert smags-touch. Vores instant kaffer med smag fra både La Posada og Little's er alle lavet af højeste kvalitet og har nogle rigtig lækre smagsnuancer. Du finder i alt 24 lækre instant kaffer med smag, så der skulle meget gerne være en smag for dig også!

Fremstilling

I Danmark er vi vilde med Instant kaffe! Faktisk er mere end hver femte kop kaffe, vi drikker, lavet på instant kaffe. De færreste er dog klar over, hvordan instant kaffe fremstilles. Når kaffe-producenterne fremstiller instant kaffe, gøres det almindeligvis nogenlunde som beskrevet herunder (kilde: “Samvirke”):

  • Først udvælges, sammensættes og tørres grønne kaffebønner (der oftest er 100% Arabica-bønner eller blandinger af Arabica- og de noget mere bitre Robusta-bønner.

  • Efter tørring af kaffebønnerne, ristes disse grundigt.

  • Når kaffebønnerne er ristet tilstrækkeligt, brygges der kaffe på dem, ved at de overhældes med 100-120 grader varmt vand. I princippet får man derved præcis samme slags kaffe, som man normalt selv brygger i sit eget hjem. Herefter øges vandtemperaturen, og bønnerne overhældes endnu en gang.

  • Efter bryggeprocessen skal kaffen igennem en destillationsproces, hvorved smagsstofferne udvindes. De udvundne smagsstoffer sættes til side, således at de atter kan tilsættes produktet længere fremme i fremstillingsprocessen. Gør man ikke dette, risikerer man, at langt de fleste aromastoffer simpelthen forsvinder, når kaffen inddampes.

  • Efter udvinding af kaffens smagsstoffer inddampes kaffen til et tyktflydende koncentrat. Af 100 liter kaffe fås omtrent 1-2 liter kaffekoncentrat.

  • Derefter tilsættes de udvundne aromastoffer til koncentratet, og så er det klar til frysetørring - den metode til fremstilling af instant kaffe, som giver den absolut bedste smag og kvalitet.

  • Kaffekoncentratet tilsættes nitrogen, der giver fylde og tykner, og derefter blæses der kold luft på kaffemassen, der ved denne behandling bliver til hårde frosne flager.

  • De frosne kaffeflager kværnes nu grundigt til et granualt, som efterfølgende tørres under vakuum ved så lavt et tryk, at isen fordamper uden at blive til vand, så man bevarer både smag og form på granulatet.

Tilbage er nu den færdige instant kaffe, der efterfølgende pakkes, handles og distribueres.

Bønnerne i NORUs instant kaffe

Der findes omtrent 60 forskellige typer kaffebønner i verden. De kaffebønner, der anvendes til frysetørret instant kaffe, er dog næsten altid Arabica-bønner. I det hele taget er omtrent 70% af alle de kaffebønner, der anvendes til brygning af kaffe, netop Arabica-bønner. Dette gælder også de instant kaffer, vi hos NORU har i vores sortiment. Arabica-kafferne har en - i forhold til de fleste andre typer kaffebønner - raffineret, fin, mild og rund smag, som de fleste kaffedrikkere holder meget af. Til gengæld er de ofte lidt dyrere end andre kaffebønner. Dette skyldes, at planterne er lidt sårbare og derfor mere omkostningstunge at dyrke.

Andre varianter af instant kaffe

Du kan også få de mere gængse kaffe varianter som instant kaffe. Har du f.eks. prøvet instant kaffe latte eller instant cappucino? Det giver næsten den samme kaffesmag som når du laver den ægte vare, men det går bare meget hurtigere.

Der findes også espresso pulverkaffe, som giver en mere intens og stærk kop instant kaffe. Hvis du gerne vil lave en mere autentisk caffe latté end den hurtige instant version, så kan du lave dig en kop instant espresso kaffe og skumme mælk ved siden af. Det smager også skønt!