Instant kaffe

Elsker du at have lynhurtig kaffe ved hånden med en smag af friskbrygget, intens nydelse? Måske er du en af de 20% i Danmark, der foretrækker instant kaffe / frysetørret kaffe?

Hos NORU kan du vælge instant kaffe fra det økologiske Fairtrade mærke: Clipper, som også har koffeinfrie varianter af instant kaffe. Du kan finde italiensk instant kaff...

Elsker du at have lynhurtig kaffe ved hånden med en smag af friskbrygget, intens nydelse? Måske er du en af de 20% i Danmark, der foretrækker instant kaffe / frysetørret kaffe?

Hos NORU kan du vælge instant kaffe fra det økologiske Fairtrade mærke: Clipper, som også har koffeinfrie varianter af instant kaffe. Du kan finde italiensk instant kaffe fra det bæredygtige mærke: LavAzza, som har over 120 års erfaring i at udvælge den fineste kaffe fra hele verden eller fra økologi mærket La Posada, som både har koffeinfri instant kaffe og instant kaffe med smag!

Hvilke bønner bruger vores mærker

LavAzzas prontissimo instant kaffe er lavet på en premium blanding af 100% arabica bønner. Clippers instant kaffe er også lavet på arabica bønner - økologisk og frysetørret uden brug af kemikalier. Og det samme gælder La Posada, der også udelukkende har brugt 100% økologiske arabica bønner til kaffen og det er naturlig aroma der er tilsat.

Et par opskrifter med instant kaffe

Den kolde: Nem iskaffe med instant kaffe

Du skal bruge:

  • 2 tsk instant pulver kaffe
  • 1 tsk sirup
  • Mælk efter smag
  • Isterninger


Fremgangsmåde:

Kog ca. ½ - 1 dl vand. Bland vand med 2 tsk. instant kaffe og sirup i et glas. Rør godt rundt med en ske, til din instant kaffe og sirup er opløst i vandet. Fyld glasset helt op med isterninger. Hæld nu koldt mælk i kaffen til glasset er fyldt, og nyd din iskaffe.


Den varme - Varm kakao med et touch af instant kaffe:

Du skal bruge:

  • 1/3 tsk. instant kaffe
  • 1 spsk. kakao
  • 200 ml. mælk
  • 1 spsk. honning
  • Et lille stykke mørk chokolade
  • Et lille drys salt


Fremgangsmåde:

Varm mælken i en kop i din mikrobølgeovn i ca. 2 minutter eller i en lille gryde. Tilsæt chokolade og honning til den varme mælk og lad det smelte. Bland kakao, instant kaffe og salt sammen i en lille skål. Rør nu dette sammen med mælken og sørg for at alle kakao klumper bliver rørt ud. Det kan godt være nødvendigt at genopvarme mælken. Så er den varme kakao med et touch af kaffe faktisk færdig. Tilføj en klat flødeskum eller et par skumfiduser efter smag.

Hvordan er instant kaffe egentlig lavet?

I Danmark er vi vilde med Instant kaffe! Faktisk er mere end hver femte kop kaffe, vi drikker i Danmark, lavet på instant kaffe.
Men de færreste er faktisk klar over, hvordan en instant kaffe er lavet?

Tørre grønne kaffebønner ristes efter at den rette blanding af bønnerne er valgt.
Så brygges kaffen ved at hælde 100-120 grader varmt vand over bønnerne.
Det bliver til aromakaffe. Den gode kaffe, som du også drikker i dit køkken derhjemme.
Derefter øges temperaturen og bønnerne bruges én gang til, for at udnytte kaffen.
Det er kun ca. 30-40 procent af den ekstraherede kaffe, som reelt bliver til aroma. Resten er hydrolyse, som ikke kan drikkes.
Aroma-kaffen kommer igennem en destillationsproces, hvor smagsstofferne udvindes, for at undgå, at den gode kaffesmag forsvinder, når kaffen inddampes.
Herefter inddampes kaffen til et tyktflydende koncentrat.
Ud af 100 liter kaffe får man 1-2 liter aromaolie. Resten er nu kaffe uden megen smag.
Når kaffen er koncentreret og blevet tyktflydende, tilsættes aromaolierne igen, og kaffen er nu klar til at blive frysetørret - den mest skånsomme måde at fremstille instant kaffe på, og som giver den bedste kvalitet og smag.

Det tyktflydende kaffe koncentrat tilsættes nitrogen, der giver fylde.
Kaffekoncentratet bliver nærmest til en brun softice, som der blæses kold luft på.
Kaffen bliver til hårde frosne flager, som er frosset ned til ca. minus 50 grader.
De frosne flager kværnes til granulat af den ønskede grovhed.
Det frosne kaffe granulat tørres i et vakuum, ved så lavt et tryk at isen fordamper uden at blive til vand, og på den måde bibeholder man både smagen og formen på granulatet.
Nu er der kun instant kaffe tilbage - en kaffe som indfanger friskheden og aromaen fra almindeligt brygget kaffe, men som kan laves af dig på et splitsekund.

Kilde: Samvirke

Læs mere
per side
Viser 1 - 12 af 28 varer
Viser 1 - 12 af 28 varer
Lynhurtig levering

Bestil inden kl 15.30 på hverdage og få afsendt din pakke samme dag.

30 dages returret

Nemt at ombytte og returnere.

Sikker handel

Vi benytter SSL kryptering på alle vores sider og certificeret betalingsudbyder