Instant kaffe

Instant kaffe

Instant kaffe - med og uden ekstra smag og koffein

Elsker du også lynhurtig kaffe, der giver dig friskbrygget intens nydelse? Måske er du en af de mange mennesker i Danmark, der foretrækker instant kaffe / frysetørret kaffe / pulverkaffe fremfor friskbrygget "almindelig" kaffe? Det giver god mening, for mange instant kaffer er i dag faktisk af ...

Læs mindre

Instant kaffe - med og uden ekstra smag og koffein

Elsker du også lynhurtig kaffe, der giver dig friskbrygget intens nydelse? Måske er du en af de mange mennesker i Danmark, der foretrækker instant kaffe / frysetørret kaffe / pulverkaffe fremfor friskbrygget "almindelig" kaffe? Det giver god mening, for mange instant kaffer er i dag faktisk af meget høj kvalitet og ikke tilsat hverken kunstige aroma- eller andre tilsætningsstoffer eller anden kemi. Ligeledes er det let at finde økologiske instant kaffer - især hos NORU!

Hos NORU kan du vælge instant kaffe fra blandt andet det økologiske og fairtrade-mærkede Clipper, som også har koffeinfri varianter af instant kaffe. Du kan også finde delikat instant kaffe fra det økologi-mærkede La Posada, som også har koffeinfri instant kaffe og instant kaffe med ekstra smag af eksempelvis Amaretto mandellikør, kanel, hasselnød og vanillie, karamel, irsk flødelikør, tranebær eller chokolade! Og så fører vi også dejlige instant kaffer fra Little’s og ikke mindst spændende og super lækre økologiske kornkaffer fra Whole Earth.

Fremstilling

I Danmark er vi vilde med Instant kaffe! Faktisk er mere end hver femte kop kaffe, vi drikker, lavet på instant kaffe. De færreste er dog klar over, hvordan instant kaffe fremstilles. Når kaffe-producenterne fremstiller instant kaffe, gøres det almindeligvis nogenlunde som beskrevet herunder (kilde: “Samvirke”):

  • Først udvælges, sammensættes og tørres grønne kaffebønner (der oftest er 100% Arabica-bønner eller blandinger af Arabica- og de noget mere bitre Robusta-bønner.

  • Efter tørring af kaffebønnerne, ristes disse grundigt.

  • Når kaffebønnerne er ristet tilstrækkeligt, brygges der kaffe på dem, ved at de overhældes med 100-120 grader varmt vand. I princippet får man derved præcis samme slags kaffe, som man normalt selv brygger i sit eget hjem. Herefter øges vandtemperaturen, og bønnerne overhældes endnu en gang.

  • Efter bryggeprocessen skal kaffen igennem en destillationsproces, hvorved smagsstofferne udvindes. De udvundne smagsstoffer sættes til side, således at de atter kan tilsættes produktet længere fremme i fremstillingsprocessen. Gør man ikke dette, risikerer man, at langt de fleste aromastoffer simpelthen forsvinder, når kaffen inddampes.

  • Efter udvinding af kaffens smagsstoffer inddampes kaffen til et tyktflydende koncentrat. Af 100 liter kaffe fås omtrent 1-2 liter kaffekoncentrat.

  • Derefter tilsættes de udvundne aromastoffer til koncentratet, og så er det klar til frysetørring - den metode til fremstilling af instant kaffe, som giver den absolut bedste smag og kvalitet.

  • Kaffekoncentratet tilsættes nitrogen, der giver fylde og tykner, og derefter blæses der kold luft på kaffemassen, der ved denne behandling bliver til hårde frosne flager.

  • De frosne kaffeflager kværnes nu grundigt til et granualt, som efterfølgende tørres under vakuum ved så lavt et tryk, at isen fordamper uden at blive til vand, så man bevarer både smag og form på granulatet.

Tilbage er nu den færdige instant kaffe, der efterfølgende pakkes, handles og distribueres.

Bønnerne i NORUs instant kaffer

Der findes omtrent 60 forskellige typer kaffebønner i verden. De kaffebønner, der anvendes til frysetørret instant kaffe, er dog næsten altid Arabica-bønner. I det hele taget er omtrent 70% af alle de kaffebønner, der anvendes til brygning af kaffe, netop Arabica-bønner. Dette gælder også de instant kaffer, vi hos NORU har i vores sortiment. Arabica-kafferne har en - i forhold til de fleste andre typer kaffebønner - raffineret, fin, mild og rund smag, som de fleste kaffedrikkere holder meget af. Til gengæld er de ofte lidt dyrere end andre kaffebønner. Dette skyldes, at planterne er lidt sårbare og derfor mere omkostningstunge at dyrke.

Derfor skal du købe din instant kaffe hos NORU

Hos NORU er vi bevidste om kvalitet og går ind for bæredygtighed. Og når du bestiller dine varer hos NORU, er du sikret rigtig gode fragtmuligheder, mulighed for selv at afhente dine varer ved vores lager i Søborg, gratis levering ved køb over et vist beløb og mulighed for levering samme dag, hvis du bestiller inden et bestemt tidspunkt og vælger levering med Burd Delivery. 

Når du handler hos NORU kan du altid betale med de mest almindelige betalingskort - f.eks. Dankort, VISA/Dankort, VISA, Visa Electron, Mastercard og Mastercard Debit - ligesom du også kan betale med MobilePay og ViaBill. Når du betaler med kort, bliver beløbet reserveret ved bestillingen, men pengene bliver selvfølgelig  først trukket, når pakken afsendes fra vores lager i Søborg.

Levering

Vi gør vores allerbedste for, at dine varer når så hurtigt frem, som muligt! Det betyder blandt andet, at hvis du foretager bestillingen inden kl. 16, så sender vi den afsted samme dag! Bestiller du på en hverdag inden kl. 15.30, kan du - hvis leveringsadressen ligger inden for specifikke postnumre - vælge levering med Burd Delivery, der mod et fragtgebyr derefter leverer varerne samme aften mellem kl. 18 og 21.30! Læs her mere om levering med Burd Delivery, Bring Pakkeshop, PostNord Pakkeshop, PostNord Omdeling etc.

Hvis du er i tvivl om noget, er du altid velkommen til at ringe til vores hjælpsomme kundeservice på tlf.: 42421115.

Afhentning af dine varer i Søborg

Opholder du dig i nærheden af vores lager på Tobaksvejen i Søborg, er det også en mulighed for dig selv at afhente dine varer hos os - det er selvfølgelig gratis! Hvis du vælger denne mulighed, modtager du en Email, så snart ordren er blevet behandlet og varerne står klar til afhentning. Vi har dog ofte meget travlt, så vi vil bede dig ringe til os på 42421115 for at træffe aftale om afhentningstidspunkt (almindeligvis mellem kl. 9 og 16), så vi er sikre på at kunne tage godt imod dig, når du kommer efter dine varer!

Læs mere
Viser 1 - 31 af 31 varer
Viser 1 - 31 af 31 varer
Lynhurtig levering

Bestil inden kl 15.30 på hverdage og få afsendt din pakke samme dag.

30 dages returret

Nemt at ombytte og returnere.

Sikker handel

Vi benytter SSL kryptering på alle vores sider og certificeret betalingsudbyder