Instant kaffe

Instant kaffe

Instant kaffe

Elsker du også lynhurtig kaffe, der giver dig friskbrygget intens nydelse? Måske er du en af de mange mennesker i Danmark, der foretrækker instant kaffe / frysetørret kaffe / pulverkaffe fremfor friskbrygget "almindelig" kaffe? Det giver god mening, for mange instant kaffer er faktisk af meget høj kvalitet og ikke tilsat hverken k...

Læs mindre

Instant kaffe

Elsker du også lynhurtig kaffe, der giver dig friskbrygget intens nydelse? Måske er du en af de mange mennesker i Danmark, der foretrækker instant kaffe / frysetørret kaffe / pulverkaffe fremfor friskbrygget "almindelig" kaffe? Det giver god mening, for mange instant kaffer er faktisk af meget høj kvalitet og ikke tilsat hverken kunstige aroma- eller andre tilsætningsstoffer - eller anden kemi. Ligeledes er det let at finde økologiske instant kaffer både i almindelige supermarkeder og hos NORU!

Hos NORU kan du vælge instant kaffe fra det økologiske og fairtrade-mærkede Clipper, som også har koffeinfri varianter af instant kaffe. Du kan også finde delikat instant kaffe fra det økologi-mærkede La Posada, som også har koffeinfri instant kaffe og instant kaffe med ekstra smag af eksempelvis Amaretto mandellikør, kanel, hasselnød og vanillie, karamel, irsk flødelikør, tranebær eller chokolade! Og så fører vi også dejlige instant kaffer fra Little’s og ikke mindst spændende og super lækre økologiske kornkaffer fra Whole Earth.

Fremstilling

I Danmark er vi vilde med Instant kaffe! Faktisk er mere end hver femte kop kaffe, vi drikker, lavet på instant kaffe. De færreste er dog klar over, hvordan instant kaffe fremstilles. Når kaffeproducenterne fremstiller instant kaffe, gøres det almindeligvis nogenlunde som beskrevet herunder (kilde: “Samvirke”):

  • Først udvælges, sammensættes og tørres grønne kaffebønner (der oftest er 100% Arabica-bønner eller blandinger af Arabica- og de noget mere bitre Robusta-bønner).

  • Efter tørring af kaffebønnerne, ristes disse grundigt.

  • Når kaffebønnerne er ristet tilstrækkeligt, brygges der kaffe på dem, ved at de overhældes med 100-120 grader varmt vand. I princippet får man derved præcis samme slags kaffe, som man normalt selv brygger i sit eget hjem. Herefter øges vandtemperaturen, og bønnerne overhældes endnu en gang.

  • Efter bryggeprocessen skal kaffen igennem en destillationsproces, hvorved smagsstofferne udvindes. De udvundne smagsstoffer sættes til side, således at de atter kan tilsættes produktet længere fremme i fremstillingsprocessen. Gør man ikke dette, risikerer man, at langt de fleste aromastoffer simpelthen forsvinder, når kaffen inddampes.

  • Efter udvinding af kaffens smagsstoffer inddampes kaffen til et tyktflydende koncentrat. Af 100 liter kaffe fås omtrent 1-2 liter kaffekoncentrat.

  • Derefter tilsættes de udvundne aromastoffer til koncentratet, og så er det klar til frysetørring - den metode til fremstilling af instant kaffe, som giver den absolut bedste smag og kvalitet.

  • Kaffekoncentratet tilsættes nitrogen, der giver fylde og tykner, og derefter blæses der kold luft på kaffemassen, der ved denne behandling bliver til hårde frosne flager.

  • De frosne kaffeflager kværnes nu grundigt til et granualt, som efterfølgende tørres under vakuum ved så lavt et tryk, at isen fordamper uden at blive til vand, så man bevarer både smag og form på granulatet.

Tilbage er nu den færdige instant kaffe, der efterfølgende pakkes, handles og distribueres.

Bønnerne i NORUs instant kaffer

Der findes omtrent 60 forskellige typer kaffebønner i verden. De kaffebønner, der anvendes til frysetørret instant kaffe, er dog næsten altid Arabica-bønner. I det hele taget er omtrent 70% af alle de kaffebønner, der anvendes til brygning af kaffe, netop Arabica-bønner. Dette gælder også de instant kaffer, vi hos NORU har i vores sortiment. Arabica-kafferne har en - i forhold til de fleste andre typer kaffebønner - raffineret, fin, mild og rund smag, som de fleste kaffedrikkere holder meget af. Til gengæld er de ofte lidt dyrere end andre kaffebønner. Dette skyldes, at planterne er lidt sårbare og derfor mere omkostningstunge at dyrke.

Alle Clippers instant kaffer hos NORU er lavet af Arabica bønner - og de er tillige økologiske og frysetørret uden brug af kemikalier.

NORU’s La Posada instant kaffer er også udelukkende er lavet på 100% økologiske Arabica-bønner og tilsat naturlige aromaer.

Little’s instant kaffer i NORUs sortiment er som de øvrige instant kaffer alle lavet af frysetørret Arabica-kaffe.

NORUs virkelig spændende instant kornkaffer fra Whole Earth er økologiske og - som de eneste af vores instant kaffer - slet ikke lavet på kaffebønner, men til gengæld på bygmalt, figen, cikorie og rug.

Et par opskrifter med instant kaffe

Nem iskaffe med instant kaffe

Ingredienser:

  • 1 dl. vand
  • 2 tsk. instant kaffe
  • 1 tsk. sirup - f.eks. lækker kaffesirup
  • Mælk efter smag
  • Isterninger


Fremgangsmåde:

  • Kog ca. ½ - 1 dl vand
  • Opløs kaffepulver i vand i et varmeresistent glas og tilsæt sirup
  • Rør godt rundt med en ske, til kaffepulver og sirup er helt opløst i vandet
  • Top glasset helt op med isterninger
  • Hæld kold mælk i kaffen, til glasset er helt fyldt

  
Varm kakao med et touch af instant kaffe

Ingredienser:


Fremgangsmåde:

  • Varm mælken i en kop eller et krus i din mikrobølgeovn i ca. 2 minutter. Alternativt kan mælken varmes i en lille gryde eller kasserolle
  • Tilsæt chokolade og honning til den varme mælk og lad det smelte
  • Rør kakaopulver, instant kaffe og salt sammen i en lille skål, og rør dette i  mælken. Sørg for, at alle kakao-klumper røres helt ud - de er ikke rare at få i munden. 
  • Det kan godt være nødvendigt at give kruset med den varme kakao lidt varme i mikrobølgeovnen igen - helt afhængigt af, om du vil have din drik brandvarm eller den godt må være let afkølet, når du indtager den.
  • Tilføj til slut en pæn klat flødeskum eller et par skumfiduser efter smag

 

Lækker cremet kaffe-milkshake

Denne intet mindre end fantastiske milkshake til voksne er med stor smag og super let og hurtig at lave! Opskriften rækker til to personer.

Ingredienser:

  • 5-6 dl. kold mælk
  • 1/4 l. piskefløde
  • 1-2 spsk. instant coffee
  • Ca. 700 ml. god vanillieis
  • 1/2-1 tsk. lakridspulver
  • God kaffesirup

Fremgangsmåde:

  • Find to store glas til milkshakes frem
  • Pisk fløden til flødeskum
  • Opløs instant kaffe i ca. 0,5 dl. opvarmet (i mikrobølgeovn eller kasserolle) mælk 
  • Fyld vanillieis, mælk og den opløste kaffe i en blender og blend, til shaken har den ønskede konsistens
  • Pynt glassene ved at hælde kaffesirup på indersiden af glassenes kant foroven, således at den løber ned af glassenes indersider i ujævne striber
  • Fordel den delikate kaffeshake i de to glas, top med flødeskum og et drys lakridspulver, og sæt en lang isske og evt. et flot stribet sugerør i shaken

Læs mere
Viser 1 - 37 af 37 varer
Viser 1 - 37 af 37 varer
Lynhurtig levering

Bestil inden kl 15.30 på hverdage og få afsendt din pakke samme dag.

30 dages returret

Nemt at ombytte og returnere.

Sikker handel

Vi benytter SSL kryptering på alle vores sider og certificeret betalingsudbyder