Filtrér produkter

Stempelkande

Stempelkande

Stempelkanderne blev for alvor populære i 1980’erne, og mange foretrækker stadig at brygge deres kaffe i en god stempelkande. Det er ligetil og super enkelt - og bruger man gode kaffebønner i korrekt formalingsgrad, er temperaturen på vandet korrekt, er kanden og filteret rent, og brygger man sin kaffe på den rigtige måde - får man en intet mind...

Læs mindre

Stempelkanderne blev for alvor populære i 1980’erne, og mange foretrækker stadig at brygge deres kaffe i en god stempelkande. Det er ligetil og super enkelt - og bruger man gode kaffebønner i korrekt formalingsgrad, er temperaturen på vandet korrekt, er kanden og filteret rent, og brygger man sin kaffe på den rigtige måde - får man en intet mindre end fantastisk kaffe! Skal kaffen drikkes med det samme, kan den smukke stempelkande sættes direkte på bordet. Laver man kaffe, der skal drikkes løbende over nogle timer, bør man efter brygningen i stedet hælde den over på en termokande, da man ellers risikerer, at den ændrer aroma, som timerne går. Alternativt - og måske endnu bedre - kan man brygge sin kaffe i en mindre stempelkande - og til gengæld lave en ny lille kandefuld, når kaffetrangen atter opstår. Friskbrygget kaffe har nu engang den mest delikate aroma!

Brygning af kaffe på stempelkande

Kaffebønner

I princippet kan man bruge hvilken som helst malet kaffetype til sin stempelkande-kaffe. Skal kaffen være helt super frisk, kan du selv male bønnerne i en kaffekværn - ellers kan du anvende formalet kaffe i en god kvalitet. For at få den allerbedste stempelkaffe skal bønnerne være groftmalede.

Vand

Vandet, der anvendes til brygning af stempelkaffe, skal være omtrent 93-95 grader varmt. Dette opnår du ved at koge vandet og efterfølgende lade det køle let af - i omtrent et minut - inden det anvendes til kaffe.

Fremgangsmåde

 • Træk stempelfilteret op og ud af kanden.
 • Hæld ca. 7 gram (en stor spiseskefuld) groftmalet kaffe pr. 1,5 dl. vand i kanden.
 • Hæld det kogte og let afkølede vand over kaffen i kanden.
 • Rør rundt i kanden, så kaffebønner og vand blandes godt.
 • Sæt stemplet i toppen af kanden igen, men undlad at trykke det ned.
 • Lad kaffen trække i ca. 4 minutter, og tryk derefter stempelfilteret langsomt i bund i kanden.

Når du trykker stemplet i bund i stempelkanden, bør du sikre dig, at kanden står på et plant og fast underlag - evt. på en fugtig klud, så den ikke så let skrider - og hold gerne fast i hanken med den ene hånd, mens du trykker stemplet ned med den anden. På denne vis sikrer du dig, at kanden ikke skrider eller kaffen skvulper over, hvis stemplet skulle smutte eller kanden tippe.

Voila! Nu har du den dejligste kaffe med rund og fyldig smag, og de fleste stempelkander er så smukke, at de sagtens kan sættes direkte på bordet!

Brygning af te på stempelkande

Har du en stempelkande med et så finmasket filter, at du også kan brygge te i den - se f.eks. NORUs Kaffe- og Tebrygger fra Forever - kan du i princippet gøre dette på samme vis, som beskrevet ovenfor under “Kaffebrygning af stempelkande-kaffe”. Du bør dog sikre dig, at du anvender en lidt grov te, og at vandtemperatur og trækketid er, som anbefalet for netop den valgte te

Rengøring

Det er afgørende for smagen af din stemplekande-kaffe eller -te, at såvel kande som filter er rent og uden gamle te- eller kaffe-aflejringer. Husk derfor at vaske kande og stempel af efter brug! Dette gør du således:

 • Skyl kaffegrums ud af såvel kande som stempel.
 • Fyld kanden ca. 1/3 op med varmt vand og lidt sulfo.
 • Kør stemplet op og ned, indtil kande og filter er skyllet godt igennem med sulfovandet.
 • Tag stemplet ud af kanden og skyl såvel kande som stempel grundigt med rent vand, så der ikke sidder sulforester tilbage.

Du bør hyppigt gå endnu mere i dybden med rensning af stemplet. Dette gør du således:

 • Skyl al kaffegrums af stemplet
 • Skil stemplet ad. Det består af følgende løsdele: Låg og pind, spiralblad, filter-net, krydsplade og bundskrue. Notér dig, hvordan stemplet er samlet, og i hvilken rækkefølge de forskellige dele er sat sammen.
 • Skru bundskruen på pinden, når de andre dele er taget af. Dermed sikrer du, at den ikke bliver væk under opvasken.
 • Vask de enkelte dele op - enten i opvaskemaskine eller i hånden - og saml derefter atter stemplet.

NORUs udvalg af stempelkander

NORU har et eksklusivt udvalg af meget lækre stempelkander i høj kvalitet fra Horwood, Bialetti og Forever - og så har vi en fuldstændig fabelagtigt flot tekande i “guld” fra Bloomingville. Kanderne fås til 3, 6, 8 og 12 kopper, og den ene type kan både anvendes til brygning af te og kaffe, hvor de øvrige primært er beregnet til brygning af kaffe. Se alle de forskellige stempelkander herunder.

Derfor skal du købe dine varer hos NORU

Hos NORU lægger vi vægt på at være kvalitetsbevidste, og vi går altid ind for bæredygtighed. Når du køber ind hos NORU, er du sikret rigtig gode fragtmuligheder, mulighed for selv at afhente dine varer ved vores lager, gratis levering ved køb over et vist beløb og sågar mulighed for levering samme dag, hvis du bestiller inden et bestemt tidspunkt og vælger levering med Burd Delivery. 

Når du bestiller varer hos NORU, kan du altid betale med et almindeligt betalingskort - f.eks. Dankort, VISA/Dankort, VISA, Visa Electron, Mastercard og Mastercard Debit - eller du kan betale med MobilePay og ViaBill. Når du foretager din betaling med kort, bliver beløbet reserveret ved bestillingen, men pengene bliver først trukket, når pakken afsendes fra vores lager.

Levering

Vi gør altid vores bedste for, at dine varer når så hurtigt frem, som muligt! Det betyder blandt andet, at alle bestillinger, der indkommer på hverdage - og inden vi går hjem fra arbejde - sendes afsted samme dag! Der er på hverdage også en mulighed for, at du, hvis du foretager din bestilling inden et bestemt tidspunkt, og hvis leveringsadressen ligger i et af flere bestemte postnumre, kan vælge levering med Burd Delivery, der mod et fragtgebyr derefter leverer varerne samme aften! Se menupunktet “Fragtmuligheder og priser” i bunden af siden for at læse meget mere om levering med Burd Delivery, Bring Pakkeshop, PostNord Pakkeshop, PostNord Omdeling etc.

Hvis du er i tvivl om noget, er du selvfølgelig også altid velkommen til at ringe til vores søde og hjælpsomme kundeservice på tlf.: 42421115.

Afhentning af dine varer ved vores lager

Opholder du dig i nærheden af vores lager, er det en mulighed for dig selv at afhente dine varer hos os - og det er selvfølgelig gratis! Vælger du denne mulighed, modtager du en e-mail, så snart ordren er blevet behandlet og varerne står klar til afhentning. Vi har dog næsten altid meget travlt, så vi vil bede dig ringe til os på 42421115 for at træffe aftale om bedste afhentningstidspunkt (almindeligvis mellem kl. 9 og 16), så vi er sikre på at kunne tage godt imod dig, når du kommer efter dine varer!

Læs mere
Viser 1 - 9 af 9 varer
Viser 1 - 9 af 9 varer
Lynhurtig levering

Bestil inden kl 15.30 på hverdage og få afsendt din pakke samme dag.

30 dages returret

Nemt at ombytte og returnere.

Sikker handel

Vi benytter SSL kryptering på alle vores sider og certificeret betalingsudbyder