Malet kaffe

Malet kaffe

Malet kaffe - når kaffebrygningen skal være let 

Skal det være let, og har du ikke et ønske om - eller mulighed for - selv at male din kaffe? Så finder du hos NORU et udvalg af smagfulde formalede kaffer af høj kvalitet! Malet kaffe behøver langt fra at være ringere eller mindre smagfuld end hele ristede kaffebønner, som man selv maler. En smag...

Læs mindre

Malet kaffe - når kaffebrygningen skal være let 

Skal det være let, og har du ikke et ønske om - eller mulighed for - selv at male din kaffe? Så finder du hos NORU et udvalg af smagfulde formalede kaffer af høj kvalitet! Malet kaffe behøver langt fra at være ringere eller mindre smagfuld end hele ristede kaffebønner, som man selv maler. En smagfuld og behagelig kaffeoplevelse afhænger også af helt andre ting, end af om kaffen er hjemmemalet lige før brygning. Blandt afhænger smagen af kaffetype, formalingsgrad, ristning, opbevaring, dosering, vandtemperatur og bryggemetode, ligesom opbevarings- og bryggeredskabernes kvalitet, stand og rengøringsgrad har indflydelse på den gode smag af friskbrygget kaffe. Vi har derfor herunder samlet nogle gode tommelfingerregler og anbefalinger.

Opbevaring

Formalet kaffe bør af hensyn til både holdbarhed og bevaring af de fine aromastoffer opbevares i en lufttæt beholder, og det anbefales, at man anvender kaffen indenfor 14 dage efter åbning. Skal man være væk - f.eks. på ferie - er det en god idé at opbevare kaffen i køleskabet imens, men den bør ikke opbevares der i dagligdagen, hvor man løbende bruger af kaffen, idet der dannes kondens ved de hyppige temperaturskift, når kaffen tages ud af og sættes tilbage ind i køleskabet.

Brygning

Formalingsgrad

Kaffens formalingsgrad er en vigtig faktor, når der skal brygges kaffe med en behagelig og afbalanceret smag. Jo større de malede kaffepartikler er, jo længere tid skal bønnerne være i kontakt med varmt vand for at frigive de ønskede aromastoffer.

  • Filterkaffe
    Til filterkaffe, hvor vandet hældes over bønnerne og derefter løber ned i en kande til opsamling, anvendes kaffe, der har en formaling midt imellem fin og grov. Derfor er malede kaffer almindeligvis også kværnet således.
  • Stempelkandekaffe 
    Til stempelkandekaffe er kaffebønnerne nødt til at være groft malede, for at de ikke tilstopper filteret. Hvis man ikke maler sin egen kaffe, anbefales det derfor, at man køber en specielt groft formalet kaffe til sin stempelkande.
  • Espresso
    Når der brygges espresso, skal bønnerne være meget fint malede, idet der derved opstår større modstand under brygningen. Dette er af vigtighed for espresso, fordi denne type stærkt aromatisk kaffe altid brygges under højt tryk. For at opnå det høje tryk, skal der være den rette modstand, og dette forudsætter altså blandt andet en meget fint malet kaffe. Hvis man ikke selv maler sin egen kaffe, anbefales det derfor, at man køber en malet kaffe specielt kværnet til espressobrygning.

Dosering

50-60 gram tempererede malede kaffebønner pr. liter vand. Brug et kaffemål, en køkkenvægt eller en almindelig spiseske, der rummer ca. 7 gram kaffe, hvis du ønsker en nogenlunde nøjagtig dosering.

Vandtemperatur

Hvis man selv kan styre temperaturen på sin kaffemaskine, eller hvis man selv koger vandet til kaffen, anbefales det, at vandet har en temperatur på 92-95 grader, når brygningen starter. Den rette temperatur opnås ved at lade frisk kogt vand stå i ca. 1 minut, inden det anvendes til kaffebrygning. For koldt vand giver en noget syrlig kaffe med mindre smag, og for varmt vand giver en kaffe med en besk og næsten brændt smag.

Trækketid

Kaffe lavet på maskine, i espressokande eller som filterkaffe skal blot trække den tid, som styres af maskinen eller filterets huller. Stempelkandekaffe derimod, hvor man bruger groft malet kaffe, skal være i kontakt med kaffen i længere tid for at frigive alle kaffens dejlige aromastoffer. Det anbefales, at man lader stempelkandekaffe trække i omtrent 4 minutter, inden den er klar til at blive filtreret og drukket.

Smagstilsætning

Til kaffe lavet på malet kaffe kan der, ligesom til kaffe lavet på hjemmemalede bønner, tilsættes yderligere smag i form af eksempelvis sukker, honning, spiritus, kaffesirup eller andet, ligesom smagen kan afrundes med f.eks. mælk eller fløde. Udforsk gerne NORUs spændende udvalg af kaffesirupper. Til den søde tand tilbyder vi som tilbehør til kaffen desuden de lækreste delikate karameller og chokolade.

Renholdelse af redskaber og tilbehør

Det er af flere årsager vigtigt, at redskaber og tilbehør til kaffebrygning skylles eller rengøres efter brug. Ikke mindst er det vigtigt af hensyn til kaffens smag, der meget let kan ændre sig i negativ retning, hvis vandet eller den friskbryggede kaffe kommer i berøring med redskaber eller maskindele med gamle kafferester. Dette gælder både filtre, stempelkander og de dele af kaffemaskiner, der kommer i direkte kontakt med kaffevandet og den friskbryggede kaffe, ligesom det naturligvis gælder for de kopper og kander der brygges og/eller serveres i. 

Derfor skal du købe din kaffe hos NORU

Hos NORU lægger vi vægt på at være kvalitetsbevidste, og vi går altid ind for bæredygtighed. Når du køber ind hos NORU, er du sikret rigtig gode fragtmuligheder, mulighed for selv at afhente dine varer ved vores lager, gratis levering ved køb over et vist beløb og sågar mulighed for levering samme dag, hvis du bestiller inden et bestemt tidspunkt og vælger levering med Burd Delivery. 

Når du bestiller varer hos NORU, kan du altid betale med et almindeligt betalingskort - f.eks. Dankort, VISA/Dankort, VISA, Visa Electron, Mastercard og Mastercard Debit - eller du kan betale med MobilePay og ViaBill. Når du foretager din betaling med kort, bliver beløbet reserveret ved bestillingen, men pengene bliver først trukket, når pakken afsendes fra vores lager.

Levering

Vi gør altid vores bedste for, at dine varer når så hurtigt frem, som muligt! Det betyder blandt andet, at alle bestillinger, der indkommer på hverdage - og inden vi går hjem fra arbejde - sendes afsted samme dag! Der er på hverdage også en mulighed for, at du, hvis du foretager din bestilling inden et bestemt tidspunkt, og hvis leveringsadressen ligger i et af flere bestemte postnumre, kan vælge levering med Burd Delivery, der mod et fragtgebyr derefter leverer varerne samme aften! Se menupunktet “Fragtmuligheder og priser” i bunden af siden for at læse meget mere om levering med Burd Delivery, Bring Pakkeshop, PostNord Pakkeshop, PostNord Omdeling etc.

Hvis du er i tvivl om noget, er du selvfølgelig også altid velkommen til at ringe til vores søde og hjælpsomme kundeservice på tlf.: 42421115.

Afhentning af dine varer ved vores lager

Opholder du dig i nærheden af vores lager, er det en mulighed for dig selv at afhente dine varer hos os - og det er selvfølgelig gratis! Vælger du denne mulighed, modtager du en e-mail, så snart ordren er blevet behandlet og varerne står klar til afhentning. Vi har dog næsten altid meget travlt, så vi vil bede dig ringe til os på 42421115 for at træffe aftale om bedste afhentningstidspunkt (almindeligvis mellem kl. 9 og 16), så vi er sikre på at kunne tage godt imod dig, når du kommer efter dine varer!

Læs mere
Viser 1 - 19 af 19 varer
Viser 1 - 19 af 19 varer
Lynhurtig levering

Bestil inden kl 15.30 på hverdage og få afsendt din pakke samme dag.

30 dages returret

Nemt at ombytte og returnere.

Sikker handel

Vi benytter SSL kryptering på alle vores sider og certificeret betalingsudbyder