Urtete

Velkommen til et lækkert udvalg af urtete. Her finder du flere gode mærker og smagsvarianter. Du finder blandt andet te fra NUTE te, Min Yndlings Te, Clipper og Pukka. Alle vores urtete er økologiske, koffeinfrie og med masser af smag.

Hvad er urtete?

Urtete kan både være lavet på tørrede og friske urter, hvilke gør, at den i virkeligheden ikk...

Læs mindre

Velkommen til et lækkert udvalg af urtete. Her finder du flere gode mærker og smagsvarianter. Du finder blandt andet te fra NUTE te, Min Yndlings Te, Clipper og Pukka. Alle vores urtete er økologiske, koffeinfrie og med masser af smag.

Hvad er urtete?

Urtete kan både være lavet på tørrede og friske urter, hvilke gør, at den i virkeligheden ikke kan kategoriseres som te, da den ikke er lavet på teblade. Grunden til at vi alligevel kalder det te, skyldes at den brygges på samme måde som 'almindelig' te. Smagen trækkes altså ud af krydderierne, bærrene, blomsterne eller frugterne, på samme måde som 'almindelig' te, ved at hælde kogende vand ned over, så smagsstofferne kan trække ud i vandet.

Da urter ikke indeholder koffein som teblade gør, så er alle vores urtete koffeinfrie (Du kan se vores store udvalg af koffeinfri te her).

Find en smag der passer dig

Den hyggeligeBlå Blanding fra Min Yndlings Te, er en lækker urtete der hovedsageligt består af kamille blomster. Teen indeholder nemlig kamille, hjertensfryd, pebermynte, lemongræs, brændenælde og romersk kamille. Teen har masser af smag og kan trække hele dagen uden den bliver besk. Den er derfor rigtig god til at lave i store mængder.

Den søde - Äpple Ö fra NUTE, er en Rooibos te med masser af æble, honeybush og solsikke. Rooibos te er lavet på tørret grene og har en lidt røget smag. Men med denne lækre blanding, får du en sød og frisk urtete der er perfekt til både sommer og vinter.

Den friske - Cool Mint fra NORU, er en skøn urtete med lakridsrod, tørrede æblestykker, citrongræs, pebermynte marrokansk mynte. Teen er derfor perfekt til dig, der er til en frisk te og som ikke er bange for smagen af mint.

Den milde - Organic Sleep Easy Infusion fra Clipper, er den perfekte urtete inden sengetid. Denne forfriskende te er sammensat af naturlige urter, bl.a. kanel, kamille og baldrianrod, som er kendt for at få kroppen til at falde til ro. Aller urterne er forstærket med naturlig appelsin aroma.

Den modige - Gul Blanding fra Min Yndlings Te, er perfekt til dig der tør at prøve noget helt nyt. Med en te bestående af gurkemeje, lemongræs, hjertensfryd og havtorn får du en helt fantastisk og med garanti en helt ny smagsoplevelse.

Lav selv urtete

Urtete er ikke det sværeste at lave selv, men det svære består i at sammensætte de rigtige ingredienser. Så hvis du kaster dig ud i projekt lav-selv-urtete, så vær gerne kreativ og prøv flere forskellige smagssammensætninger. Hver dog opmærksom på at urterne må indtages og at de ikker står i nærheden af giftige/sprøjte marker. Måske finder du, den næste store smagsoplvelse. 

 

Tilberedning

  • Du skal bruge ca. 1 spsk. friske urter til 1 kop.
  • Tilbered urterne i en kop eller en ren tepotte
  • Urterne rives i små stykker - så har smagen og saften nemlig lettere ved at trænge ud i vandet.
  • Hæld det kogende vand og og lad teen trække i ca. 10-15 min. - smag evt. lidt til undervejs.

 

Sådan tørrer du urterne

Hvis du gerne vil lave en urtete der er baseret på tørrede urter, får du her en lille guide til, hvordan det gøres bedst. OBS. det kræver lidt tålmodighed.

  • Urterne skal spredes i et tyndt lag på f.eks. en rist, viskestykke eller køkkenrulle.
  • Urtene skal vendes et par gange om dagen
  • Dette gøres indtil planterne er helt tørre 

Laver du større mængder tørrede urter end du skal bruge på en gang, så gem dem i luftætte dåser, men hver opmærksom på at teen mister smag med tiden.

En lille viden om Mælkebøtte urtete

Du kan som sagt bruge mange forskellige urter og blomster, men her får du en lille viden om mælkebøtter, da de fleste ved, hvor man kan finde disse.

Mælkebøtter er normalt ret bitre, men hvis man tager de friske og unge blade og blomster, og blot lader dem trække få minutter, så får du en lækker te der smager lidt af honning.

Læs mere
Viser 1 - 80 af 80 varer
Viser 1 - 80 af 80 varer
Lynhurtig levering

Bestil inden kl 15.30 på hverdage og få afsendt din pakke samme dag.

30 dages returret

Nemt at ombytte og returnere.

Sikker handel

Vi benytter SSL kryptering på alle vores sider og certificeret betalingsudbyder