Hele kaffebønner

Er der noget bedre end duften af friskkværnede kaffebønner?
Her på siden finder du et særligt udvalg af de bedste kaffebønner til en fornuftig pris. Du kan både vælge friske kaffebønner fra Lavazza, Dibarcafé, Illy og vores eget mærke NORU.

Står du og mangler bønner til din kaffemaskine, kan du her på siden både købe kaffebønner á 250 gram, 500 gram, 1000 gram eller helt op til 2 kilo.

Tjek også vores smarte abonnementsløsninger, hvor du får både hele kaffebønner og kapsler! Så er der både kaffe til din Nespresso maskine i hverdagen, og til din espressomaskine eller stempelkande, når der skal kæles for gæsterne i weekenden eller til søndagskaffen.

Klik dig ind på de forskellige kaffebønner nedenfor, og prøv evt. en ny variant.
Måske gemmer din nye favorit sig bag en af kaffebønnerne?

Vi har desværre ingen produkter der matcher dine kriterier

Vi forstår godt at du har valgt at bruge hele bønner! Hvad end du bruger espressomaskine, stempelkande eller en anden form for kaffemaskine, med hele bønner som du kværner friskt, så finder du hvad du mangler ovenfor på siden.

Hvorfor er hele kaffebønner et godt valg?

Når du brygger din kaffe med hele kaffebønner, kan du nemmere styre smagen - og kaffen er drøjere i brug. Derfor bruger du ikke lige så mange gram kaffe pr. kop.
Ved at vælge hele bønner har du allerede taget en god beslutning når det handler om at få det bedste ud af din kaffe.

Hele bønner opbevares bedre over tid uden at miste sin friskhed i forhold til malet kaffe, som allerede er kværnet. Det skyldes at overfladen på de hele bønner er større end, på de malede bønner, hvor overfladen selvfølgelig mindskes, når bønnerne kværnes til mindre stykker. Derfor undslipper aroma og smag lettere ved malet kaffe.

Med valget af hele bønner kan du simpelthen ikke få mere frisk kaffe! Så vent med at kværne din kaffe til sidste øjeblik, inden du ønsker at brygge kaffen.

Du kommer til at elske at kværne dine egne bønner! Og når du så er godt igang, er det oplagt at abonnere på en af vores kaffepakker. Her vælger du selv, hvor ofte du ønsker en fast levering fra NORU med friske kaffebønner. Nemmere bliver det ikke.

Sådan opbevarer du dine kaffebønner optimalt

Det er yderst vigtigt at du opbevare din kaffe korrekt. Ellers risikere du at kaffebønnerne ændre smag med tiden (læs: din kaffe mister smag og aroma). Derfor får du her opskriften på, hvordan og hvor du opbevarer dine kaffebønner optimalt.

Hvilken beholder skal du opbevare dine kaffebønner i?

Det bedste sted at opbevare dine kaffebønner er i en glaskrukke eller anden beholder med et tætsluttende låg. På den måde mindskes kaffens kontakt med luft, så kaffen bibeholder sin smag på bedste vis. Du kan evt. bruge en glasbeholder forseglet med gummipakninger og metal klemmer. En af de helt gammeldags, som du måske kender.

Mange af vores kaffe leverandører har allerede sørget for at du får kaffebønnerne i en tætlukket beholder. Se f.eks. disse fra Illy eller Dibarcafé.

Men vælger du kaffebønner fra fx Lavazza, som kommer i poser, er det en god ide at opbevare bønnerne i een af dine egne krukker eller beholdere derhjemme, så snart du har åbnet posen. Så langt så godt.

Hvor i hjemmet skal du så opbevare din kaffe?

Først og fremmest gælder det om at finde en plads i dit hjem, hvor kaffebønnerne ikke udsættes for for meget:

  • Lys
  • Varme
  • Fugt
  • Luft

Det gælder om at finde et køligt sted i dit hjem. Jo mindre varme bønnerne er udsat for jo bedre. Har du plads, holder kaffebønnerne sig faktisk bedst i køleskabet.

Men aldrig i fryseren! Fugt kan komme ind i beholderen med bønnerne. Og du risikere også at den luft som trænger ind i kaffe kondenserer, når du lægger dine kaffebønner tilbage i fryseren. Det dur ikke!

Efter køleskabet vil næstbedste sted være et køligt, mørkt rum. Hvis du i forvejen har et skab til madopbevaring, som ikke udsættes for for meget varme, så kan din kaffe fint opbevares her.

Mangler du en kaffekværn derhjemme?

Så er NORUs startpakke med kværn og 3 forskellige pakker af 100 grams kaffebønner lige noget for dig! På den måde kan du nemlig prøve dig frem med bønnerne, og finde din favorit, inden du køber mere kaffe hjem.

Gratis gaveindpakning
30 dages returret
Fri fragt på ordrer over 349,- til Danmark
Bestil inden kl 16 for afsendelse idag

Kurven er tom