Glögg

Er der noget skønnere end et glas skoldhed hvid eller rød gløgg, når vinden rusker og river i træerne udenfor, og man har pakket sig ind i tæpper for at hygge i et sofahjørne - eller når man mødes med gode venner og familie til varme æbleskiver og julehygge en iskold adventssøndag i december? 

Du kan bruge timer og masser af sikkert spændende i...

Er der noget skønnere end et glas skoldhed hvid eller rød gløgg, når vinden rusker og river i træerne udenfor, og man har pakket sig ind i tæpper for at hygge i et sofahjørne - eller når man mødes med gode venner og familie til varme æbleskiver og julehygge en iskold adventssøndag i december? 

Du kan bruge timer og masser af sikkert spændende ingredienser på at lave din egen helt specielle gløggekstrakt. Eller du kan gøre det temmelig meget lettere for dig selv ved at smage dig frem til - og derefter erhverve dig - en rigtig lækker gløggekstrakt, som er lige dig, og som du kan bruge som den er, eller som du kan bygge videre på! Hos NORU forhandler vi de - efter vores egen mening - allerbedste gløggekstrakter til prisen! Du skulle prøve dem!

Historie og helse

Det vides ikke helt nøjagtigt, hvor og hvordan den skønne varme julegløgg opstod, men så længe man har lavet vin, har man formodentlig også lavet varme drikke med vin. I det antikke Grækenland tilsatte man sukker og spændende krydderier til den varme vin. I Frankrig drak man varm cognac med smeltet sukker eller karamel. Og i Nordeuropa har man også igennem tiden drukket varm vin med forskellige krydderier, sukker, sirup, honning, tørrede bær og/eller bær- og frugtsaft. 

Navnet gløgg kommer af det svenske glögg, men der er altså ikke noget, der tyder på, at den gode traditionelle julegløgg nødvendigvis stammer fra Sverige som sådan. I det råkolde Skandinavien giver det dog mening, at man - særligt ved vintertide - laver (og lavede) hede, krydrede og søde drikke at varme sig på. Både den varme vin, den evt. tilsatte spiritus, de stærke udtræk af varme krydderier som kanel, ingefær, kardemomme, stjerneanis, nelliker etc. samt den varme og  vitaminrige appelsin-, æble-, solbær- og/eller hyldeblomstsaft giver ikke bare hurtigt en forfrossen krop varmen, men giver også et vitaminboost til den vintertrætte. Og så sover man så godt ovenpå et glas varm julegløgg! 

Kort sagt: Varm vin med krydderier er styrkende, og dermed noget som især udmattede, frysende, blege og vitaminhungrende nordboer kan nyde rigtig godt af. Og sådan har det vist altid været…

NORUs gløgg-produkter

NORU - Rød Jule Gløgg

NORUs egen virkelig lækre og klassiske røde gløggekstrakt. Skal inden opvarmning blot tilsættes dejlig rødvin samt rosiner og mandler, men kan også “bygges videre på” med spiritus, nelliker, frugtsirup, frisk frugt/bær etc. 

Skal din gløgg være ekstra lækker, kan du riste dine mandler let på en tør pande, inden de kommes i gløggen, ligesom du kan anvende store lækre mørke eller lyse rosiner, der har trukket i rom eller cognac i mindst et døgn.

MEYERS - Æblegløgg

Vidunderlig æble-gløggekstrakt med brændt sukker, muskat, ingefær, kanel, nellike, kardemomme og allehånde. Skal inden opvarmning blot tilsættes god æblemost samt eksempelvis hakkede smuttede mandler, friske æbletern og/eller rosiner. Til en gløgg med alkohol tilsættes desuden cognac, calvados, mørk rom, brændevin eller lignende efter smag.

NORTH OAK - Spicy Orange Glögg OAK

Delikat økologisk gløggekstrakt med appelsin og æble til både hvid og rød gløgg. Skal blot inden opvarmning tilsættes hvidvin eller rødvin samt rosiner og mandler, men kan naturligvis også “udbygges” med god rom, Grand Marnier, appelsinskiver osv.

Velbekomme!

Læs mere
Viser 1 - 3 af 3 varer
Viser 1 - 3 af 3 varer
Lynhurtig levering

Bestil inden kl 15.30 på hverdage og få afsendt din pakke samme dag.

30 dages returret

Nemt at ombytte og returnere.

Sikker handel

Vi benytter SSL kryptering på alle vores sider og certificeret betalingsudbyder