Lakridser

Lakridser

Lakridser - søde, salte, stærke, milde

Danmark er et land fuld af lakridselskere! Vi spiser enorme mængder hård og blød lakrids, og det er først og fremmest den kulsorte og søde, salte eller stærke udgave, som danskere især holder af.

Hos NORU finder du mange fantastiske varianter af virkelig delikate lakridser fra Konnerup & Co., Black Lakrid...

Læs mindre

Lakridser - søde, salte, stærke, milde

Danmark er et land fuld af lakridselskere! Vi spiser enorme mængder hård og blød lakrids, og det er først og fremmest den kulsorte og søde, salte eller stærke udgave, som danskere især holder af.

Hos NORU finder du mange fantastiske varianter af virkelig delikate lakridser fra Konnerup & Co., Black Lakrids, NORU og Lakritsfabriken. Vi fører blandt andet svenske rålakrids-pastiller, finsk sød og salt lakrids og sågar lakrids med chilli og meget andet. Se NORUs skønne udvalg af lakridser længere nede på denne side.

Sort lakrids

Sort lakrids findes i både en sød og en salt udgave. Nogle mennesker sværger til den lækre søde lakrids, mens andre klart foretrækker den intense, stærke og salte udgave, der kradser lidt i ganen og på tungen. Og så er der den store gruppe danskere, der bare elsker alt, som indeholder lakrids af den ene eller anden slags! Hos NORU har vi noget for enhver smag!

Fremstilling

Sort lakrids laves ved, at ekstrakt af lakridsrod koges, inddampes og knuses til et fint granulat, der efterfølgende koges med sukker og/eller sirup, stivelse (almindeligvis mel eller rismel), evt. yderligere smagstilsætning og lidt olie. Til produktion af saltlakrids/salmiaklakrids - eller “danskerlakrids” som det kaldes i udlandet - tilsættes desuden salmiak (ammoniumchlorid), som giver netop den syleskarpe stærke smag, som er elsket af mange danskere, men som man i mange andre lande finder underlig og endda direkte ubehagelig.

NORUs lakridsprodukter

Som det er de fleste bekendt, indtages den største mængde lakrids i form af små stykker eller stænger, men lakrids anvendes i dag også ofte i bolsjer, slikkepinde, spejdersnus, chokolade, karameller, is og andre desserter, i sirup, halspastiller, tyggegummi, mundskyllemiddel, nikotinprodukter, hostesaft, i te og sågar i kaffe. Hos NORU fører vi blandt andet følgende produkter, som allesammen indeholder lakrids:

 • Te med lakrids
  Skønne tebreve og teblandinger med sort te, grøn te, hvid te og urtete med lakrids, koffeinfri te med lakrids, lækker iste med lakrids og dejlig chai med lakrids. 

 • Kaffe med smag af lakrids
  Hele kaffebønner og malet kaffe med lakrids og delikat koldbrygget og serveringsklar espresso med lakrids.

 • Sirup med lakrids
  Vidunderlig kaffesirup med lakrids, som kan anvendes både i varme og kolde drikke, i desserter, i konfekt m.m

 • Søde sager med lakrids
  Fantastiske salte og søde lakridser, hvid chokolade med lakrids, indbydende karameller med lakrids, vingummi med lakrids, bolsjer med lakrids og pragtfulde rålakrids-pastiller.

Sundhedsfremmende egenskaber 

Lakrids har ry for at give en mængde forskellige helsemæssige gevinster ved indtagelse. Det er dog uklart, i hvilken grad det er korrekt, at indtagelse af lakrids har disse sundhedsfremmende egenskaber, men der er i hvert fald over en bred kam enighed om, at lakrids virker slimløsnende, hvilket især kan komme astma- og bronchitispatienter samt mennesker med andre lungesygdomme eller forkølelse og influenza til gode. Derfor indeholder hostesaft og halspastiller også meget ofte lakrids eller ekstrakt af lakridsrod.

Det menes også, at lakrids virker stabiliserende på fordøjelsen - især hos mennesker der døjer med forstoppelse etc. Desuden har lakrids ry for på effektiv vis at kunne sætte gang i forbrændingen. Sidstnævnte skyldes angiveligt, at blodcirkulationen øges, når man har indtaget lakrids. Desværre skal der dog ret store mængder lakrids til, og dermed kan denne helsefremmende egenskab drukne i de mulige sundhedsskadelige virkninger af indtagelse af for megen lakrids.

Ifølge Fødevarestyrelsen kan et dagligt indtag af mere end 50 gram lakrids give symptomer i form af hjerterytmeforstyrrelser, svimmelhed, hovedpine etc. hos især særligt fysisk sensitive personer, der døjer med dårligt kredsløb, forhøjet blodtryk eller migræne. Det er derfor en rigtig god rettesnor - især hvis man døjer med en af disse fysiske skavanker - ikke at indtage mere end maksimalt 50 gram lakrids dagligt. Så altså: 

Indtag dine lækre lakridser med måde - og nyd dem til gengæld i fulde drag! 

Derfor skal du købe dine varer hos NORU

Hos NORU lægger vi vægt på at være kvalitetsbevidste, og vi går altid ind for bæredygtighed. Når du køber ind hos NORU, er du sikret rigtig gode fragtmuligheder, mulighed for selv at afhente dine varer ved vores lager, gratis levering ved køb over et vist beløb og sågar mulighed for levering samme dag, hvis du bestiller inden et bestemt tidspunkt og vælger levering med Burd Delivery. 

Når du bestiller varer hos NORU, kan du altid betale med et almindeligt betalingskort - f.eks. Dankort, VISA/Dankort, VISA, Visa Electron, Mastercard og Mastercard Debit - eller du kan betale med MobilePay og ViaBill. Når du foretager din betaling med kort, bliver beløbet reserveret ved bestillingen, men pengene bliver først trukket, når pakken afsendes fra vores lager.

Levering

Vi gør altid vores bedste for, at dine varer når så hurtigt frem, som muligt! Det betyder blandt andet, at alle bestillinger, der indkommer på hverdage - og inden vi går hjem fra arbejde - sendes afsted samme dag! Der er på hverdage også en mulighed for, at du, hvis du foretager din bestilling inden et bestemt tidspunkt, og hvis leveringsadressen ligger i et af flere bestemte postnumre, kan vælge levering med Burd Delivery, der mod et fragtgebyr derefter leverer varerne samme aften! Se menupunktet “Fragtmuligheder og priser” i bunden af siden for at læse meget mere om levering med Burd Delivery, Bring Pakkeshop, PostNord Pakkeshop, PostNord Omdeling etc.

Hvis du er i tvivl om noget, er du selvfølgelig også altid velkommen til at ringe til vores søde og hjælpsomme kundeservice på tlf.: 42421115.

Afhentning af dine varer ved vores lager

Opholder du dig i nærheden af vores lager, er det en mulighed for dig selv at afhente dine varer hos os - og det er selvfølgelig gratis! Vælger du denne mulighed, modtager du en e-mail, så snart ordren er blevet behandlet og varerne står klar til afhentning. Vi har dog næsten altid meget travlt, så vi vil bede dig ringe til os på 42421115 for at træffe aftale om bedste afhentningstidspunkt (almindeligvis mellem kl. 9 og 16), så vi er sikre på at kunne tage godt imod dig, når du kommer efter dine varer!

Læs mere
Viser 1 - 11 af 11 varer
Viser 1 - 11 af 11 varer
Lynhurtig levering

Bestil inden kl 15.30 på hverdage og få afsendt din pakke samme dag.

30 dages returret

Nemt at ombytte og returnere.

Sikker handel

Vi benytter SSL kryptering på alle vores sider og certificeret betalingsudbyder