Espressokaffe

Kraftig, stærk og opkvikkende

Uhm….er du også ham eller hende, der altid foretrækker kraftig espressokaffe i en lillebitte kop og med det lækreste tynde lag skum på toppen, mens alle vennerne - eller resten af familien - ønsker Café Latte eller stempelkande-kaffe? Så har vi hos NORU de helt rigtige kaffer til formålet! Det eneste, du desuden be...

Læs mindre

Kraftig, stærk og opkvikkende

Uhm….er du også ham eller hende, der altid foretrækker kraftig espressokaffe i en lillebitte kop og med det lækreste tynde lag skum på toppen, mens alle vennerne - eller resten af familien - ønsker Café Latte eller stempelkande-kaffe? Så har vi hos NORU de helt rigtige kaffer til formålet! Det eneste, du desuden behøver af redskaber, er en espresso-/mokkakande eller en espressomaskine - og også sådan en kan du erhverve dig hos NORU, hvis du ikke allerede har en i huset. 

Hvad er espresso egentlig?

Det er en udbredt misforståelse, at navnet “espresso” kommer af ordet “express” og er et udtryk for, at kaffen er hurtig at lave - eller hurtig at drikke! Navnet “espresso” kommer af det latinske verbum “exprimere”, der betyder “at presse” eller “at trykke” - og det er netop sådan, den skønne sorte og intense kaffe laves: De fintmalede kaffebønner stampes/presses let sammen, og det kogte vand presses under tryk igennem dem, hvorefter man får den skønneste lille kop næsten helt sort kaffe. 

Denne helt specielle og stærke kaffe adskiller sig fra almindelig kaffe ved, at den er langt mere koncentreret og intens i såvel smag som konsistens. Og så har den dette her tynde lag gyldent kaffeskum - “crema” - på toppen. Det er delikat - og kaffen drikkes almindeligvis med masser af sukker, hvilket - sammen med koffeinen - gør den til en fabelagtig lille “opkvikker”, som i Italien drikkes flere gange i løbet af dagen!

På mange måder minder espresso i smagen om traditionel tyrkisk eller græsk kaffe, der brygges med bønnerne direkte i en lille kande og efterfølgende serveres i bittesmå kopper, hvor kaffegrumset fylder omtrent halvdelen af koppen, mens resten er stærk og god næsten sort kaffe med masser af smag. På en eller anden vis virker den italienske espresso bare lige en tand mere forfinet og sofistikeret. Dette er måske netop, fordi den serveres helt uden det tykke lag kaffegrums, som de færreste bryder sig om at få i munden.

Brygningen

Inden brygning er det vigtigt at gøre sig klart, at hvis man vil brygge espresso af god kvalitet, skal man huske følgende:

  • Brug gode mørkristede kaffebønner, der er kværnet helt fint - se NORUs bud på gode kaffer til espresso nedenfor. Hvis du helst vil male dine bønner selv, så de er helt friskmalede lige inden brug, fører vi hos NORU nogle super gode kaffekværne.
  • Sørg for ordentligt bryggeudstyr - uanset om du vil brygge på espressokande på traditionel vis eller hellere vil anvende en lækker og mere eller mindre automatisk espressomaskine
  • Sørg for, at dit udstyr er ordentligt rengjort, så der ikke sidder gamle kafferester i eksempelvis filteret. Det kan give en grim bismag til kaffen.
  • Stamp kaffebønnerne - især ved brygning på espressomaskine. Det er vigtigt, at kaffebønnerne ligger jævnt fordelt, med plan overflade og trykket let sammen med nogenlunde samme fasthed overalt i filteret. Det kan man let opnå ved at bruge en stamper til forsigtigt at trykke bønnerne lidt sammen med.

Traditionelt set brygges espresso i en speciel espressokande, hvor fintmalet kaffe hældes i og fastholdes mellem to filtre, og kogende vand under damptryk presses igennem kaffenbønnerne. Det rigtige tryk opnår man ved at anvende tilpas fintkværnede - og stampede eller let sammenpressede - kaffebønner af mørkristet kvalitet. Når bønnerne er stampet - eller let og ensartet sammenpresset - og formalingsgraden er fin, opnår man, at det rette modtryk opstår under brygningen, således at gennemløbstiden bliver ca. 1 sekund pr. milliliter espresso, der brygges.

I dag kan man dog også få smarte automatiserede espressomaskiner, der - med større eller mindre succes - også kan brygge espresso. Her gælder det helt generelt, at det godt kan betale sig at investere i en maskine af høj kvalitet, hvis man er glad for espresso og gerne vil have, at den smager helt “rigtigt”.

Når din lækre espresso skal serveres, giver det lige det dér ekstra, at den serveres i gode og indbydende små espressokopper med en lille teske at røre rundt med. Og måske med et lille stykke skøn chokolade. Husk også altid at servére din espresso med sukker - eller alternativt med lidt lækker kaffesirup af god kvalitet - til gæster. Langt de fleste ønsker nemlig deres espresso sødet.

Lækre alternativer til klassisk espresso

Er den stærke koncentrerede lille kop kaffe i sig selv for intens for dig eller dine gæster, kan du i stedet bruge den som grundlag for en række forskellige andre varme kaffedrikke, som også er yderst populære. Det gælder blandt andet disse:

  • Caffe latte -  1/3 espresso og 2/3 varm mælk
  • Cortado - halvt espresso og halvt varm mælk
  • Cappuccino - 1/3 espresso, 1/3 varm mælk og 1/3 mælkeskum
  • Caffe macchiato - halvt espresso og halvt mælkeskum
  • Caffe Americano - espresso med dobbelt mængde vand

Køb kaffe til espresso hos NORU

Hos NORU går vi op i kvalitet, ligesom vi også går ind for bæredygtighed. Og når du køber din kaffe til espresso og andre varer hos NORU, er du tillige sikret rigtig gode fragtmuligheder, mulighed for selv at afhente dine varer ved vores lager i Søborg, gratis levering ved køb over et vist beløb og mulighed for levering samme dag, hvis du bestiller inden et bestemt klokkeslet og vælger levering med Burd Delivery. 

Når du køber te og kaffe m.m. hos NORU kan du betale med de almindeligste betalingskort - f.eks. Dankort, VISA/Dankort, VISA, Visa Electron, Mastercard og Mastercard Debit - ligesom du også kan betale med MobilePay og ViaBill. Når du betaler med kort, bliver beløbet reserveret ved bestillingen, men pengene bliver først trukket, når pakken afsendes fra vores lager i Søborg.

Levering

Vi gør altid vores bedste for, at dine varer når så hurtigt frem, som muligt! Det betyder blandt andet, at hvis du foretager din bestilling inden kl. 16, så sender vi den afsted samme dag! Bestiller du på en hverdag inden kl. 15.30, kan du - hvis det skal gå rigtig hurtigt, og hvis leveringsadressen ligger inden for bestemte postnumre - vælge levering med Burd Delivery, der mod et mindre fragtgebyr derefter leverer varerne samme aften mellem kl. 18 og 21.30! Læs mere om levering med Burd Delivery, Bring Pakkeshop, PostNord Pakkeshop, PostNord Omdeling etc. her.

Hvis du er i tvivl om noget, er du naturligvis altid velkommen til at ringe til vores søde kundeservice på tlf.: 42421115.

Afhentning af dine varer i Søborg

Bor eller opholder du dig i nærheden af vores lager på Tobaksvejen i Søborg, kan du også vælge selv at afhente dine bestilte varer hos os - det er selvfølgelig gratis! Vælger du denne mulighed, modtager du en email, så snart ordren er behandlet og står klar til afhentning. Vi har dog ofte ret travlt, så vi vil bede dig ringe til os på 42421115 og aftale afhentningstidspunkt (almindeligvis mellem kl. 9 og 16), så vi er sikre på at kunne tage godt imod dig, når du kommer efter din bestilling!

Læs mere
Viser 1 - 30 af 30 varer
Viser 1 - 30 af 30 varer
Lynhurtig levering

Bestil inden kl 15.30 på hverdage og få afsendt din pakke samme dag.

30 dages returret

Nemt at ombytte og returnere.

Sikker handel

Vi benytter SSL kryptering på alle vores sider og certificeret betalingsudbyder