Fri fragt ved køb over 399,-
Gratis ombytning
Nem retur
Bestil inden 0:00
Så sender vi idag

Økologiske kaffebønner

Der er 24 varer.

Økologiske kaffebønner - ansvarlig kaffenydelse

Hos NORU er vi store fans af økologiske hele kaffebønner! Vi har derfor samlet hele vores store udvalg lige her, så det er nemt også for dig at finde præcis de økologiske kaffebønner, du ønsker. Det gælder, uanset om du er til mellemristede eller mørkristede bønner, til espresso, til stempelkande ...

Læs mere
Viser 1 - 24 af 24

Økologiske kaffebønner - ansvarlig kaffenydelse

Hos NORU er vi store fans af økologiske hele kaffebønner! Vi har derfor samlet hele vores store udvalg lige her, så det er nemt også for dig at finde præcis de økologiske kaffebønner, du ønsker. Det gælder, uanset om du er til mellemristede eller mørkristede bønner, til espresso, til stempelkande eller til filterkaffe - vi har det hele, og bønnerne kommer fra blandt andet Estate Coffee, Black Coffee Roasters, Holy Bean,  ØNSK kaffe og NORU.

Sådan dyrkes økologiske kaffebønner

Økologiske kaffebønner bliver dyrket under forhold, hvor der ikke anvendes kunstige sprøjtemidler af nogen art. Det betyder, at man heller ikke finder spor af sprøjtegifte eller kunstgødning i de færdige kaffebønner. Væksten sker helt naturligt, og man anvender eksempelvis biologisk bekæmpelse - f.eks. hvepse - til at holde skadedyr væk, ligesom man luger på “gammeldags” vis - blandt andet med machete - i stedet for at anvende kunstige sprøjtemidler. Tilsammen giver den økologiske kaffedyrkning et meget bedre biologisk nærmiljø, der sikrer naturen i mange år fremover. Tillige med dette sikres også forbrugerne mod indtagelse af større eller mindre mængder giftstoffer fra kaffeproduktionen. 

Økologisk kaffeproduktion bidrager stærkt til den økonomiske udvikling på dyrkningsstedet, idet den - når først produktionen er omlagt - er markant billigere end konventionel dyrkning. Det betyder større indtjening på sigt for kaffebønderne, og det medfører dermed også højere levestandard, bedre mulighed for god skolegang og uddannelse etc. 

Produktionen af økologisk kaffe er underlagt streng kontrol. For varer, der produceres udenfor EU, skal en certificeret kontrollant verificere, at kaffebønnerne produceres efter gældende regler for økologiske fødevarer, inden de mærkes med det grønne økologimærke.

Fairtrade kaffe løfter udviklingen 

Foruden at producere kaffebønner økologisk, kan bønderne yderligere forbedre blandt andet egne levevilkår ved at være en del af Fairtrade-systemet. Når en vare er Fairtrade-mærket, betyder det, at produktionen er foregået under bæredygtige forhold. I Fairtrade-systemet sikres kaffebønderne en fair betaling for deres produkter - og mulighed for at få udbetalt  bonus - såfremt de lever op til specifikke mål. Via investeringer i lokalsamfundet understøttes udviklingen af bedre levevilkår, bedre miljø og bedre arbejdsforhold for bønderne - til glæde og gavn for hele lokalsamfundet. 

Kaffe kan i øvrigt godt være Fairtrade-mærket uden samtidig at være økologisk dyrket - og omvendt - men omtrent 75% af danske Fairtrade-mærkede varer er dog også økologiske.