Økologiske kaffebønner

Vi er store fans af økologi og hele kaffebønner. Derfor har vi samlet hele vores store udvalg lige her, så det er nemt for dig at finde præcis de kaffebønner du ønsker. Hvad enten du er til mellemristede eller mørkristede bønner. Espresso, stempelkande eller filterkaffe. Vi har det hele!
Her finder du økologiske kaffebønner fra Estate Coffee, Lav...

Læs mindre

Vi er store fans af økologi og hele kaffebønner. Derfor har vi samlet hele vores store udvalg lige her, så det er nemt for dig at finde præcis de kaffebønner du ønsker. Hvad enten du er til mellemristede eller mørkristede bønner. Espresso, stempelkande eller filterkaffe. Vi har det hele!
Her finder du økologiske kaffebønner fra Estate Coffee, LavAzza, ØNSK kaffe, NORU, ENZO Espresso og Dibarcafé.

Økologiske kaffebønner er en eftertragtet vare, og hos NORU arbejder vi hele tiden på at udvide vores sortiment, så vi kan tilbyde dig en masse forskellige kaffebønner der samtidig er økologiske.

Sådan dyrkes økologiske kaffebønner

Konventionelle kaffetræer sprøjtes rigtig meget, for at undgå at insekter spiser dem og så træerne kan vokse. Men alle disse sprøjtemidler sidder stadig i kaffebønnerne når de plukkes, ristes - og drikkes.

Økologiske kaffebønner bliver ikke sprøjtet med pesticider og andre toksiske stoffer. Der bliver heller ikke brugt kunstgødning, for at få planterne til at vokse hurtigere. Væksten sker derimod helt naturligt, og der er derfor heller ikke spor af hverken sprøjtegifte eller kunstgødning i dine færdige kaffebønner. Der bruges i stedet for bl.a. hvepse til at holde skadedyr væk og der luges med machete i stedet for at sprøjte.

Flere steder bliver der også bygget specielle terrasser, hvis formål er at forebygge erosion.
Tilsammen giver den økologiske kaffedyrkning generelt et meget bedre biologisk nærmiljø, der sikrer naturen i mange år fremover.

For at kunne mærke sine kaffebønner som med den økologiske mærkeordning, er kaffeproduktionen underlagt en streng kontrol. For varer der produceres udenfor EU, bliver der simpelthen sendt en certificeret kontrollant rundt til kaffebønderne og verificerer, at de bliver produceret efter gældende regler for økologiske fødevarer.

Økologisk kaffe er godt for samfundet

Det er helt fantastisk for bønderne i udviklingslande, at økologisk kaffe bliver mere og mere udbredt i verden. De sparer nemlig både penge på kaffeproduktionen og tjener flere penge på deres kaffebønner.

Kaffeproduktionen bliver markant billigere, når der ikke skal bruges penge på sprøjtemidler og kunstgødning. Opstartsomkostningerne er noget højere, men investeringen er hurtigt tjent ind igen, når der tjenes mere på den enkelte kaffebønne.
Så økologi er helt fantastisk båd for vores natur og for de mennesker, der producerer vores kaffe.

Når bønderne tjener flere penge på deres kaffebønner, smitter det af på resten af samfundet. Der kommer flere penge til skolegang, til at indkøbe mad og forbrugsgoder. Så det giver rigtig god mening at omlægge traditionelle kaffeplantager til økologiske plantager i udviklingslande.

Fairtrade kaffe - løfter den økologiske produktion

Foruden at producere kaffebønnerne økologisk, kan bønderne forbedre deres levevilkår ved at være en del af Fairtrade systemet. Fairtrade betyder at produktionen foregår under bæredygtige forhold, hvor bønderne får en fair betaling og mulighed for at få udbetalt en bonus, såfremt de lever op til specifikke målsætninger. Via investeringer i lokalsamfundet kommer der både bedre levevilkår, bedre miljø og arbejdsforhold for bønderne - til glæde og gavn for hele lokalsamfundet. Fairtrade certificeringen sikrer desuden, at kaffebønderne ikke udnyttes.

Kaffe kan godt være Fairtrade certificeret uden at være økologisk - og omvendt. Det er to separate mærker der sidder på varen.
Ca 75% af danske Fairtrade certificerede varer er også økologiske.

Læs mere
Viser 1 - 23 af 23 varer
Viser 1 - 23 af 23 varer
Lynhurtig levering

Bestil inden kl 15.30 på hverdage og få afsendt din pakke samme dag.

30 dages returret

Nemt at ombytte og returnere.

Sikker handel

Vi benytter SSL kryptering på alle vores sider og certificeret betalingsudbyder