Earl Grey (Bergamot te)

Earl Grey - teklassikeren over dem alle

Earl Grey er måske nok den mest kendte og udbredte te-blanding overhovedet i den vestlige verden. I klassisk forstand er Earl Grey i al sin enkelthed en sort te-blanding tilsat bergamotolie - i dag kaldes dog også forskellige grønne og hvide teer med olie fra bergamotappelsin for Earl Grey.

Oprindelse

D...

Læs mindre

Earl Grey - teklassikeren over dem alle

Earl Grey er måske nok den mest kendte og udbredte te-blanding overhovedet i den vestlige verden. I klassisk forstand er Earl Grey i al sin enkelthed en sort te-blanding tilsat bergamotolie - i dag kaldes dog også forskellige grønne og hvide teer med olie fra bergamotappelsin for Earl Grey.

Oprindelse

Der huserer forskellige legender om oprindelsen af denne yderst populære te-blanding. En af dem går på, at teen har sit navn efter den anden jarl (Earl) af Grey, der som britisk premierminister modtog te-blandingen i gave fra en kinesisk mandarin, der stod i taknemmelighedsgæld til jarlen. En anden af legenderne går på, at det derimod var en indisk raja, der gav jarlen teen, og da det vides, at den første Earl Grey te-blanding bestod af fermenteret te fra Indien og Ceylon, er der noget, der taler for, at denne historie er mere sandsynlig end den først omtalte.

Bergamot (Bergamotte)

Den dominerende smagsgiver i Earl Grey er og bliver bergamot - eller bergamotte, som det også kaldes. Bergamot er en lille gullig eller grønlig pæreformet citrusfrugt med en speciel og meget populær smag og duft, der især findes i frugtens saft og i den olie, der er i frugtens skal. Den helt specielle og populære smag og duft kendes især fra parfumer, Althea-bolsjer, marmelader og Earl Grey te. 

Man mener, at bergamot oprindeligt kom fra Asien, men i dag dyrkes den - så vidt vides - først og fremmest i Italien og i Nordafrika. 

Earl Grey te i dag

Gennem tiden har forskellige engelske te-firmaer forsøgt at gøre krav på ophavsretten til Earl Grey te-blandingen. Navnet er dog ikke varemærkebeskyttet, og derfor producerer og sælger utallige forskellige firmaer i dag deres egne varianter af Earl Grey te. Og man kan ikke bare købe Earl Grey baseret på sort, grøn eller hvid te, men også i forskellige varianter som Lady Grey (en mild udgave af Earl Grey te tilsat skal af citron og appelsin) og Earl Red, som er med rooibos te. Hos NORU fører vi ikke bare vores egen super gode Earl Grey te-blanding, men også forskellige andre meget spændende varianter - blandt andet en med lavendel og citron fra Pukka og en med jasmin fra Chaplon. Se både disse og vores andre interessante og indbydende Earl Grey varianter nedenfor.

Sådan drikkes Earl Grey

Traditionelt set serveres Earl Grey te med sukker og en skive citron - eller med valget mellem citron og mælk. Men det er med Earl Grey te som med så meget andet: Man kan naturligvis gøre, som det nu passer en bedst. Tilsæt evt. friskpresset appelsinsaft eller anden saft i stedet for citron, eller læg evt. et lille stykke kanel i koppen sammen med tebladene, inden det hele overhældes med nykogt vand, hvis du godt kan lide den lidt vinterlige smag af kanel i din te. 

Te-specialister mener, at den klassiske Earl Grey te især gør sig specielt godt sammen med stærke oste, fisk, kød og vildt - altså som en drik til “rigtig” mad og ikke som morgen- eller morgenmads-te. Men altså…kan man godt lide at drikke sin Earl Grey om morgenen, er der jo ingen, der forhindrer en deri (forhåbentlig)...

Earl Grey kan drikkes som klassisk varm te, men mange er også blevet glade for den helt specielle bergamot-smag i iste! Tag et kig i vores opskrifter for at finde rigtig gode bud på blandt andet iste og andre Earl Grey specialiteter. Overvej også at lave en skøn Earl Grey sirup, som kan anvendes både i spændende cocktails, på grød, til desserter og over kager.

Derfor skal du købe dine varer hos NORU

Hos NORU lægger vi vægt på at være kvalitetsbevidste, og vi går selvfølgelig ind for bæredygtighed. Når du køber ind hos NORU, er du sikret gode fragtmuligheder, mulighed for selv at afhente dine varer ved vores lager, gratis levering ved køb over et vist beløb og sågar mulighed for levering samme dag, hvis du bestiller inden et bestemt tidspunkt og vælger levering med Burd Delivery. 

Når du bestiller hos NORU, kan du altid betale med et almindeligt betalingskort - f.eks. Dankort, VISA/Dankort, VISA, Visa Electron, Mastercard og Mastercard Debit - eller du kan betale med MobilePay og ViaBill. Når du foretager din betaling med kortet, bliver beløbet reserveret ved bestillingen, men pengene bliver først trukket, når pakken afsendes fra vores lager.

Levering

Vi gør vores bedste for, at dine varer altid når så hurtigt frem, som muligt! Det betyder, at bestillinger, der indkommer på hverdage - og inden vi går hjem fra arbejde - sendes afsted samme dag! Der er på hverdage også muligheden for, at du, hvis du foretager din bestilling inden et bestemt tidspunkt, og hvis leveringsadressen ligger i et af flere bestemte postnumre, kan vælge levering med Burd Delivery, der mod et fragtgebyr derefter leverer varerne samme aften! Læs meget mere her om levering med Burd Delivery, Bring Pakkeshop, PostNord Pakkeshop, PostNord Omdeling etc.

Hvis du er i tvivl om noget, er du også altid velkommen til at ringe til vores søde og hjælpsomme kundeservice på tlf.: 42421115.

Afhentning af dine varer ved vores lager

Opholder du dig i nærheden af vores lager, er der mulighed for selv at afhente dine varer hos os - og det er selvfølgelig gratis! Hvis du vælger denne mulighed, modtager du en e-mail, så snart ordren er blevet behandlet og varerne står klar til afhentning. Vi har dog næsten altid super travlt, så vi vil bede dig ringe til os på 42421115 for at træffe aftale om bedste afhentningstidspunkt (almindeligvis mellem kl. 9 og 16), så vi er sikre på at kunne tage godt imod dig, når du kommer efter dine varer!

Læs mere
Viser 1 - 20 af 20 varer
Viser 1 - 20 af 20 varer
Lynhurtig levering

Bestil inden kl 15.30 på hverdage og få afsendt din pakke samme dag.

30 dages returret

Nemt at ombytte og returnere.

Sikker handel

Vi benytter SSL kryptering på alle vores sider og certificeret betalingsudbyder