Økoladen / Elmelund Chocolatier

Der findes meget chokolade i handlen, men til gengæld ikke meget, der er af en så høj kvalitet som Økoladens og Elmelund Chocolatier! Det er håndlavet, og det er økologisk - og så smager det intet mindre end guddommeligt!

Viser 1-24 af 36 element(er)

Økoladen - håndlavet økologisk chokolade

Hvis ikke Økoladens produkter simpelthen er verdens bedste chokolade, nærmer det sig i hvert fald. Her er ganske enkelt tale om chokolade i fantastisk kvalitet, og det hele er fremstillet i hånden af økologiske råvarer. Bedre bliver det vist ikke!

Økoladen

Bag navnet Økoladen finder man Jan og Amanda Elmelund, der hver især er uddannet som chocolatier og ejer og driver virksomheden i Ørsted lige uden for Vordingborg. Her håndfremstilles de lækreste økologiske chokolader med glæde og stor entusiasme - og på bæredygtig vis. I Økoladen har man altså lavet super lækker kvalitetschokolade lige siden åbningen tilbage i 2004, og produkterne ligner dét, de er: Håndfremstillede chokolader, der ikke er fuldstændig ens på samme måde som maskinfremstillede chokolader. Netop dét er noget, som de fleste kunder sætter stor pris på.

Økoladen 2.0

Med Økoladen 2.0-serien er virksomheden rykket endnu et skridt nærmere mod at skabe 100% miljøvenlige produkter. Det handler her især om den emballage, som produkterne pakkes i, og Økoladen er den første chokoladeproducent i verden, der anvender bionedbrydelig Cradle to Cradle certificeret emballage af karton, som er 100% fri for skadelige tungmetaller og kemikalier, og ligeledes er 100% bionedbrydelig. Cradle to Cradle certificeringen er, hvad man må betegne som den ultimative miljøcertificering, og faktisk er emballagen af karton så ren og fri for giftstoffer, at den - i princippet - kan spises. Karton har bare ikke særlig stor næringsmæssig værdi, og den smager ikke nær så godt som virksomhedens kolossalt delikate chokolade... 

Økoladen 2.0-produkterne er desuden mærket med FSC-mærket, fordi emballagen er FSC-certificeret, og dette indebærer, at papiret er bæredygtigt fremstillet på baggrund af træ fra FSC-skove, hvor der ikke fældes flere træer, end skoven selv kan reproducere, og hvor både dyre- og planteliv beskyttes, ligesom de folk, der arbejder i skoven har ordnede og gode arbejdsforhold. FSC-mærket på produkterne er noget, som man som virksomhed næsten ikke kan andet end være meget stolt af.

Også virksomhedens plastemballage er helt særligt miljøvenlig - den består primært af genanvendt plast med en smule ny plast tilsat, da netop dette er et krav i forbindelse med emballering af fødevarer. Al plasten er  øvrigt efterfølgende genanvendelig.

Man går altså i virksomheden i høj grad ind for bæredygtighed, og det er håbet, at man også formår at inspirere andre til miljøvenlig produktion.

Elmelund Chocolatier Organic

Økoladen har for få år siden startet et nyt underbrand med navnet “Elmelund Chocolatier Organic”, hvor der i vidt omfang eksperimenteres med fremstilling af kvalitetschokolade på nye og interessante måder. Brandet omfatter hele Single Origin chokoladeplader, lækre gaveæsker og delikate fyldte chokolader og dragérede nødder - altsammen med udgangspunkt i fantastisk, økologisk og bæredygtigt fremstillet chokolade. Brandets Single Origin chokolade er i øvrigt fremstillet af nogle af de absolut allerbedste og mest eftertragtede kakaobønner i verden fra Peru, Equador og Sâo Tomé.

Elmelund Chocolatier Organic vandt i øvrigt publikumsprisen ved Salling Food Award i 2018, og netop dét fortæller en hel del om, hvor populære produkterne er.

Produkterne

Hos NORU kan vi tilbyde et helt særligt og yderst delikat udvalg af Økoladens dejlige chokolade. Det omfatter de produkter, som du kan se længere nede på siden - her skal vi blot nævne lidt om de fantastiske plader kvalitetschokolade, som har gjort stort indtryk på os med deres vidunderlige smag:

  • Økologisk mælkechokolade. Økoladens hele plader peruviansk mælkechokolade kan blandt andet fås med karamelknas og i mørk udgave - d.v.s. med højere kakaoindhold, end man normalt ser i mælkechokolade. Spændende og super lækre mælkechokolader, som bare er bedre end de fleste andre.
  • Økologisk mørk chokolade. Vores mørke chokolade fra Økoladen er ikke alene super lækker - pladerne fås også med blandt andet hindbær, orangeknas, pebermynteknas og i en helt “ren” udgave uden tilsætning af anden smag. Også her er der tale om chokolade i super god kvalitet.
  • Økologisk hvid chokolade med lakrids. Her taler vi om det bedste af det bedste. En helt fantastisk peruviansk hvid chokolade med knust rålakrids fra Calabrien i Syditalien. Chokoladen vandt allerede i 2006 Den Økologiske Guldmedalje for sin delikate smag og høje kvalitet. 

Se vores fantastiske produkter fra Økoladen herunder. De er virkelig “guld” for alle, der holder af rigtig god chokolade i meget høj kvalitet - og så er de perfekte også både som gaver til dedikerede chokolade-entusiaster og til almindeligt dødelige, der bare elsker god chokolade.