Vanilje Kaffe

Viser 1-6 af 6 element(er)

Vaniljekaffe - lækker og aromatisk

Flere og flere sværger til kaffe, der har fået tilsat ekstra smag af eksempelvis krydderier, lakrids, karamel, chokolade etc. Og vanilje-kaffe er på ingen måde en undtagelse! Den er som skabt til at ledsage desserter og til eksempelvis iskaffe eller café latte. Har du ikke prøvet vanilje-kaffe før, bør du næsten prøve den - især hvis du holder af god kaffe med sødlige og fyldige smagsnuancer.

Lidt kort om vanilje

Vanilje er en plante - en orkidé - hvoraf man normalt anvender frugternes frø - vaniljekornene - i blandt andet desserter, brød og kager - og i de senere år også i det salte køkken. Frugternes bælge anvendes også til at afgive smag til f.eks. vanilliesukker, i grød, i varme drikke osv. For at få den skønne smag frem i vaniljen, er man nødt til at behandle frugten med eksempelvis tørring, dampning etc. Tilmed må man ofte bestøve planten manuelt, og netop dette  gør, at den ikke alene er meget følsom overfor ændringer i temperatur og klima, men også i mange tilfælde meget dyr at dyrke, så planten giver flest mulige anvendelige frugter med størst muligt indhold af vaniljekorn. Det gør, at vanilje svinger meget i pris - alt efter hvordan klimaet har teet sig og høsten har været. Det medfører, at gode vaniljestænger ind imellem kan være endda temmelig kostbare.

Vanilje har historisk set været kendt og brugt i madlavningen - og især i kakaodrikke - i århundreder og måske endda i årtusinder. I dag anvendes den dog verden over i en lang række fødevarer, madretter, kager, desserter og drikke. 

Vaniljekaffe

Hos NORU elsker vi vanilje-kaffe, og derfor har vi håndplukket de af slagsen, som vi selv synes smager allerbedst - og vi tilbyder hele kaffebønner, lækker frappé-pulver og instant kaffe med vanilje - blandt andet disse:

Vores skønne vanilje-kaffer er super gode at anvende både til iskaffe, frappé, til is og hjemmelavede pandekager eller vafler, i desserter og kager og, i varme drikke - og gerne sammen med yderligere smagstilsætning, f.eks. skøn kaffesirup, og også gerne med et vidunderligt glas cognac eller en rigtig god rom til.