Økologisk kaffe

Hos NORU elsker vi økologi og bæredygtighed! Derfor kan du købe de - efter vores mening - bedste økologiske kaffeprodukter her hos os! Vores udvalg af økologisk kaffe omfatter blandt andet hele ristede kaffebønnerinstant kaffe, koffeinfri kaffe og kaffekapsler, og produkterne kommer blandt andet fra Clipper, Lavazza, Dibarcafé og vores helt eg...

Hos NORU elsker vi økologi og bæredygtighed! Derfor kan du købe de - efter vores mening - bedste økologiske kaffeprodukter her hos os! Vores udvalg af økologisk kaffe omfatter blandt andet hele ristede kaffebønnerinstant kaffe, koffeinfri kaffe og kaffekapsler, og produkterne kommer blandt andet fra Clipper, Lavazza, Dibarcafé og vores helt eget mærke: NORU.

Vi har gjort det let for dig at finde økologisk kaffe i topkvalitet, med udsøgt smag og til en fornuftig pris, og mange af vores økologiske kaffevarianter er endda også Fairtrade-mærket eller produceret på bæredygtig vis.

Fremstilling 

Der dyrkes kaffebønner i mange lande verden over, men desværre er der forhold, der gør, at det nogle steder er nødvendigt at anvende sprøjtemidler i produktionen, hvis man som kaffebonde skal være nogenlunde sikker på at få en acceptabel høst. Blandt andet findes der i nogle lande en lille bille, som på yderst ødelæggende vis æder sig ind i kaffebønnerne  og dermed kan ødelægge en hel høst. Nogen steder vælger man at bekæmpe skadedyrene biologisk, hvilket kan være dyrt og knap så effektivt, som når der anvendes kemiske sprøjtemidler. Til gengæld vil disse produkter ofte kunne klassificeres som økologiske. I andre lande findes der ikke skadedyr af denne slags, hvorfor det i disse lande ofte er unødvendigt at anvende sprøjtemidler. Dette gælder blandt andet Mexico, hvorfor mexikansk kaffe som udgangspunkt ofte vil være dyrket under forhold, der gør slutprodukterne økologiske.

Kaffebønner er altså en afgrøde, som på de konventionelle kaffeplantager i store dele af verden  er udsat for megen kemisk sprøjtning, hvilket gør, at man i slutprodukterne kan finde rester af pesticider og andre mere eller mindre giftige stoffer. Det finder man ikke i økologisk kaffe. Når man som forbruger køber et økologisk mærket produkt, har man sikkerhed for, at produktet er fremstillet på bæredygtig vis uden brug af kemiske sprøjtemidler, kunstgødning, kunstige farvestoffer og/eller syntetiske aromastoffer og sødemidler.  

Økologiske kaffeprodukter, som importeres fra lande udenfor EU, kontrolleres af en EU-myndighed, som med jævne mellemrum besøger de relevante kaffeplantager og sikrer, at de aktuelle standarder for økologisk produktion overholdes. Hvis produkterne er mærket med det røde ø-mærke, betyder det, at produkterne er ydermere er kontrolleret af danske myndigheder og - som minimum - er pakket i Danmark.

Flere og flere danskere vælge at drikke økologisk kaffe!

Med økologisk kaffe følger en lang række fordele for dig, for naturen og for samfundet generelt - her er nogle af de allervigtigste:

Indtagelse af færre skadelige stoffer

Når du som forbruger skifter over til at udelukkende at drikke økologisk kaffe, slipper du for sammen med kaffen at indtage kunstige stoffer, som er - eller kan være - direkte sundhedsskadelige i større eller mindre grad. Dette gælder både rester af kemiske sprøjtemidler, men også kunstige farvestoffer, syntetiske aromastoffer, kunstige sødemidler etc.

Afgiftning af naturen

Fremstilling af økologisk kaffe har meget lille og i mange tilfælde ingen negativ indvirkning på naturen omkring sig - blandt andet fordi der ikke anvendes kunstig gødning, der kan trænge ned i grundvandet, eller kunstige sprøjtemidler og pesticider, der også er yderst skadelige for miljøet i det lange løb. Det er derfor en stor fordel for miljøet, når kaffebønder verden over omlægger deres produktion til at være helt økologisk.

Velfærd for kaffebønderne

Fremstilling af økologisk kaffe indebærer blandt andet kontante fordele for kaffebønderne i nogle af verdens fattigste lande, idet disse ved denne form for produktion slipper for udgifter til kunstig gødning, sprøjtemidler etc. Samtidig med denne umiddelbare besparelse kan bønderne tage en noget højere pris for de varer, som er økologisk dyrkede og dermed er underlagt økologi-kontrol. Besparelserne og den højere pris på produkterne betyder - for de kaffebønder, der dyrker økologisk - at de kommer et skridt nærmere at kunne træde ud af den fattigdom, der ellers har det med at klæbe til mange af verdens kaffebønder og deres familier.

En konklusion på ovenstående kan være, at der er så mange fordele ved økologisk kaffe fremfor konventionelt fremstillet kaffe, at det måske vil være hensigtsmæssigt fremover at foretrække netop den økologiske. I NORU synes vi i hvert fald, at det er værd at overveje…

Læs mere
per side
Viser 1 - 24 af 43 varer
Viser 1 - 24 af 43 varer
Lynhurtig levering

Bestil inden kl 15.30 på hverdage og få afsendt din pakke samme dag.

30 dages returret

Nemt at ombytte og returnere.

Sikker handel

Vi benytter SSL kryptering på alle vores sider og certificeret betalingsudbyder