Mynte te

Der er ikke meget, der som lækker myntete og te af pebermynte kan kvikke op, stimulere og forkæle smagsløgene! Myntete er stærkt populært, og teen smager fantastisk både isafkølet og læskende på en hed sommerdag og dejlig varm og styrkende på en råkold vinterdag. Den kan naturligvis sødes og tilsættes eksempelvis ingefær og/eller frisk citron el...

Læs mindre

Der er ikke meget, der som lækker myntete og te af pebermynte kan kvikke op, stimulere og forkæle smagsløgene! Myntete er stærkt populært, og teen smager fantastisk både isafkølet og læskende på en hed sommerdag og dejlig varm og styrkende på en råkold vinterdag. Den kan naturligvis sødes og tilsættes eksempelvis ingefær og/eller frisk citron eller lime - eller måske en håndfuld isterninger og sødmefyldte bær. Har du ikke prøvet myntete før, bør du virkelig give det en chance!

Mynte

Mynte er en stærkt aromatisk krydderurt, der tilhører samme familie som timian og rosmarin. Planten kommer egentlig fra Middelhavsområdet, men ses i dag vokse overalt på kloden. 

Mynte anvendes ofte i madlavning, hvor den går rigtig godt sammen med blandt andet lammekød og i forskellige kolde saucer. Dog har man også altid anvendt mynte og pebermynte i folkemedicinen, da der angiveligt er en lang række sundhedsmæssige gevinster ved indtagelse af netop disse krydderurter - hvis de vel at mærke  indtages i fornuftige mængder:

Formodede positive helsemæssige gevinster ved indtagelse af mynte

 • Gavnlig for fordøjelsen - det siges, at mynte modvirker forstoppelse, diarré, irritabel tyktarm og lindrer ved Crohns sygdom

 • Modvirker angiveligt oppustethed, mavekramper og kvalme

 • En god kilde til mineraler, A- og C-vitaminer og Omega 3 fedtsyrer

 • Modvirker efter alt at dømme tilstoppede luftveje og lindrer vejrtrækningsbesvær

 • Har tilsyneladende virushæmmende egenskaber mod luftvejssygdomme. 

 • Har ry for at kunne stimulere leverfunktionen og udskillelsen af galde

 • Blodfortyndende virkning og fremmer blodomløbet

 • Det menes i visse tilfælde at kunne modvirke hovedpine

 • Det påstås, at indtagelse af mynte giver bedre iltforsyning til cellerne - og derfor kan lindre bl.a. ved højdesyge

 • Det siges, at mynte hjælper til bedre udrensning af giftstoffer

 • Hjælper mod dårlig ånde

De helbredsmæssige gevinster opnås især ved indtagelse af varm myntete. Husk dog, at man ikke må indtage for store mængder mynte - eller indtage det for hyppigt igennem lang tid - da for store mængder kan forårsage mavekatar eller irritation i mavesækken.

Myntete

Myntete kan naturligvis laves i sin enkleste form ved at overhælde - eller koge - helt friske mynte- eller pebermynteblade med vand. Men udover at smagen i sig selv for mange simpelthen er for unuanceret, er det også lidt besværligt, for så skal man sørge for at have frisk mynte i huset - og man skal sørge for, at den friske mynte er af en ordentlig - og usprøjtet - kvalitet. Dertil kommer, at mange godt kan lide lidt flere smagsnuancer i teen, og det får man lettest ved at tilsætte mynten til eksempelvis sort eller grøn te og i øvrigt gerne tilføje også andre smagsgivere, der passer godt sammen med mynte. På mange måder er det derfor langt lettere simpelthen at købe sig en god tørret mynte- eller pebermyntete efter sin egen personlige smag og med netop de aromaer, man holder allermest af. Hos NORU fører vi nogle rigtig dejlige teblandinger med mynte og pebermynte - og vi har dem både med og uden koffein, i økologisk udgave, og i skøn blanding med eksempelvis citrus, ingefær og lakrids. Tag et kig på siden herunder - der er helt sikkert også en skøn myntete til netop din smag.

Har du alligevel meget økologisk mynte eller pebermynte af god kvalitet i haven eller i drivhuset  - eller har du simpelthen ekstra mynte i huset efter at have serveret mojitos for gæster, kan det anbefales, at du laver din egen myntete på basis af rigtig god tørret te og friske mynte- eller pebermynteblade. Den får mere smag end ren myntete på friske blade, og du styrer selv, om den skal være med eksempelvis sort eller grøn te etc. Du får lige en opskrift på en ret fantastisk udgave af hjemmelavet te med frisk mynte:

Derfor skal du købe dine varer hos NORU

Hos NORU går vi op i kvalitet, ligesom vi også går ind for bæredygtighed. Og når du bestiller dine varer hos NORU, er du tillige sikret rigtig gode fragtmuligheder, mulighed for selv at afhente dine varer ved vores lager i Søborg, gratis levering ved køb over et vist beløb og mulighed for levering samme dag, hvis du bestiller inden et bestemt klokkeslet og vælger levering med Burd Delivery. 

Når du køber ind hos NORU kan du betale med de almindeligste betalingskort - f.eks. Dankort, VISA/Dankort, VISA, Visa Electron, Mastercard og Mastercard Debit - ligesom du også kan betale med MobilePay og ViaBill. Når du betaler med kort, bliver beløbet reserveret ved bestillingen, men pengene bliver først trukket, når pakken afsendes fra vores lager i Søborg.

Levering

Vi gør altid vores bedste for, at dine varer når så hurtigt frem, som muligt! Det betyder blandt andet, at hvis du foretager din bestilling inden kl. 16, så sender vi den afsted samme dag! Bestiller du på en hverdag inden kl. 15.30, kan du - hvis det skal gå rigtig hurtigt, og hvis leveringsadressen ligger inden for bestemte postnumre - vælge levering med Burd Delivery, der mod et mindre fragtgebyr derefter leverer varerne samme aften mellem kl. 18 og 21.30! 

Hvis du er i tvivl om noget, er du naturligvis altid velkommen til at ringe til vores søde kundeservice på tlf.: 42421115.

Afhentning af dine varer på vores lager

Bor eller opholder du dig i nærheden af vores lager, kan du også vælge selv at afhente dine bestilte varer hos os - det er selvfølgelig gratis! Vælger du denne mulighed, modtager du en email, så snart ordren er behandlet og står klar til afhentning. Vi har dog ofte ret travlt, så vi vil bede dig ringe til os på 42421115 og aftale afhentningstidspunkt (almindeligvis mellem kl. 9 og 16), så vi er sikre på at kunne tage godt imod dig, når du kommer efter din bestilling!

Læs mere
Viser 1 - 63 af 63 varer
Viser 1 - 63 af 63 varer
Lynhurtig levering

Bestil inden kl 15.30 på hverdage og få afsendt din pakke samme dag.

30 dages returret

Nemt at ombytte og returnere.

Sikker handel

Vi benytter SSL kryptering på alle vores sider og certificeret betalingsudbyder