Mynte te

Der er 59 varer.

Der er ikke meget, der som lækker myntete og te af pebermynte kan kvikke op, stimulere og forkæle smagsløgene! Myntete er stærkt populært, og teen smager fantastisk både isafkølet og læskende på en hed sommerdag og dejlig varm og styrkende på en råkold vinterdag. Den kan naturligvis sødes og tilsættes eksempelvis ingefær og/eller frisk citron el...

Der er ikke meget, der som lækker myntete og te af pebermynte kan kvikke op, stimulere og forkæle smagsløgene! Myntete er stærkt populært, og teen smager fantastisk både isafkølet og læskende på en hed sommerdag og dejlig varm og styrkende på en råkold vinterdag. Den kan naturligvis sødes og tilsættes eksempelvis ingefær og/eller frisk citron eller lime - eller måske en håndfuld isterninger og sødmefyldte bær. Har du ikke prøvet myntete før, bør du virkelig give det en chance!

Mynte

Mynte er en stærkt aromatisk krydderurt, der tilhører samme familie som timian og rosmarin. Planten kommer egentlig fra Middelhavsområdet, men ses i dag vokse overalt på kloden. 

Mynte anvendes ofte i madlavning, hvor den går rigtig godt sammen med blandt andet lammekød og i forskellige kolde saucer. Dog har man også altid anvendt mynte og pebermynte i folkemedicinen, da der angiveligt er en lang række sundhedsmæssige gevinster ved indtagelse af netop disse krydderurter - hvis de vel at mærke  indtages i fornuftige mængder:

Formodede positive helsemæssige gevinster ved indtagelse af mynte

 • Gavnlig for fordøjelsen - det siges, at mynte modvirker forstoppelse, diarré, irritabel tyktarm og lindrer ved Crohns sygdom

 • Modvirker angiveligt oppustethed, mavekramper og kvalme

 • En god kilde til mineraler, A- og C-vitaminer og Omega 3 fedtsyrer

 • Modvirker efter alt at dømme tilstoppede luftveje og lindrer vejrtrækningsbesvær

 • Har tilsyneladende virushæmmende egenskaber mod luftvejssygdomme. 

 • Har ry for at kunne stimulere leverfunktionen og udskillelsen af galde

 • Blodfortyndende virkning og fremmer blodomløbet

 • Det menes i visse tilfælde at kunne modvirke hovedpine

 • Det påstås, at indtagelse af mynte giver bedre iltforsyning til cellerne - og derfor kan lindre bl.a. ved højdesyge

 • Det siges, at mynte hjælper til bedre udrensning af giftstoffer

 • Hjælper mod dårlig ånde

De helbredsmæssige gevinster opnås især ved indtagelse af varm myntete. Husk dog, at man ikke må indtage for store mængder mynte - eller indtage det for hyppigt igennem lang tid - da for store mængder kan forårsage mavekatar eller irritation i mavesækken.

Myntete

Myntete kan naturligvis laves i sin enkleste form ved at overhælde - eller koge - helt friske mynte- eller pebermynteblade med vand. Men udover at smagen i sig selv for mange simpelthen er for unuanceret, er det også lidt besværligt, for så skal man sørge for at have frisk mynte i huset - og man skal sørge for, at den friske mynte er af en ordentlig - og usprøjtet - kvalitet. Dertil kommer, at mange godt kan lide lidt flere smagsnuancer i teen, og det får man lettest ved at tilsætte mynten til eksempelvis sort eller grøn te og i øvrigt gerne tilføje også andre smagsgivere, der passer godt sammen med mynte. På mange måder er det derfor langt lettere simpelthen at købe sig en god tørret mynte- eller pebermyntete efter sin egen personlige smag og med netop de aromaer, man holder allermest af. Hos NORU fører vi nogle rigtig dejlige teblandinger med mynte og pebermynte - og vi har dem både med og uden koffein, i økologisk udgave, og i skøn blanding med eksempelvis citrus, ingefær og lakrids. Tag et kig på siden herunder - der er helt sikkert også en skøn myntete til netop din smag.

Læs mindre
Læs mere
Viser 1 - 24 af 59