Mynte te

Der er ikke meget, der som lækker myntete kan kvikke op, stimulere og forkæle smagsløgene! Myntete er stærkt populært at indtage, og teen smager fantastisk både isafkølet og læskende på en hed sommerdag og dejlig varm og styrkende på en råkold vinterdag. Den kan naturligvis sødes og tilsættes eksempelvis ingefær og/eller frisk citron eller lime ...

Læs mindre

Der er ikke meget, der som lækker myntete kan kvikke op, stimulere og forkæle smagsløgene! Myntete er stærkt populært at indtage, og teen smager fantastisk både isafkølet og læskende på en hed sommerdag og dejlig varm og styrkende på en råkold vinterdag. Den kan naturligvis sødes og tilsættes eksempelvis ingefær og/eller frisk citron eller lime - eller måske en håndfuld isterninger og sødmefyldte bær. Har du ikke prøvet myntete før, bør du virkelig give det en chance!

Mynte

Mynte er en stærkt aromatisk krydderurt, der tilhører samme familie som timian og rosmarin. Planten kommer egentlig fra Middelhavsområdet, men ses i dag vokse overalt på kloden. 

Mynte anvendes ofte i madlavning, hvor den går rigtig godt sammen med blandt andet lammekød og i forskellige kolde saucer. Dog har man også altid anvendt mynte i folkemedicinen, da der er en lang række sundhedsmæssige gevinster ved indtagelse af netop denne krydderurt - hvis den vel at mærke  indtages i fornuftige mængder:

Positive helsemæssige gevinster ved indtagelse af mynte

 • Gavnlig for fordøjelsen - modvirker forstoppelse, diarré, irritabel tyktarm og lindrer ved Crohns sygdom
 • Modvirker oppustethed, mavekramper og kvalme
 • En god kilde til mineraler, A- og C-vitaminer og Omega 3 fedtsyrer
 • Modvirker tilstoppede luftveje og lindrer vejrtrækningsbesvær
 • Har virushæmmende egenskaber mod luftvejssygdomme. 
 • Stimulerer leverfunktionen og udskillelsen af galde
 • Blodfortyndende virkning og fremmer blodomløbet
 • Modvirker i nogle tilfælde hovedpine
 • Giver bedre iltforsyning til cellerne - og kan derfor bl.a. lindre ved højdesyge
 • Hjælper til bedre udrensning af giftstoffer
 • Hjælper mod dårlig ånde

De helbredsmæssige gevinster opnås især ved indtagelse af varm myntete. Husk dog, at man ikke må indtage for store mængder mynte - eller indtage det for hyppigt igennem lang tid, da for store mængder kan forårsage mavekatar eller irritation i mavesækken.

Myntete

Myntete kan naturligvis laves i sin enkleste form ved at overhælde - eller koge - helt friske mynteblade med vand. Men udover at smagen i sig selv for mange simpelthen er for unuanceret, er det også lidt besværligt, for så skal man sørge for at have frisk mynte i huset - og man skal sørge for, at den friske mynte er af en ordentlig - og usprøjtet - kvalitet. Dertil kommer, at mange godt kan lide lidt flere smagsnuancer i teen, og det får man lettest ved at tilsætte mynten til eksempelvis sort eller grøn te og i øvrigt gerne tilføje også andre smagsgivere, der passer godt sammen med mynte. På mange måder er det derfor langt lettere simpelthen at købe sig en god tørret myntete efter sin egen personlige smag og med netop de aromaer, man holder allermest af. Hos NORU fører vi nogle rigtig dejlige teblandinger med mynte - og vi har dem både med og uden koffein, i økologisk udgave, og i skøn blanding med eksempelvis citrus, ingefær og lakrids. Tag et kig på siden herunder - der er helt sikkert også en skøn myntete til netop din smag.

Har du alligevel meget økologisk mynte af god kvalitet i haven - eller har du simpelthen ekstra mynte i huset efter at have serveret mojitos for gæster, kan det anbefales, at du laver din egen myntete på basis af rigtig god tørret te og friske mynteblade. Den får mere smag end ren myntete på friske blade, og du styrer selv, om den skal være med eksempelvis sort eller grøn te etc. Du får lige en opskrift på en ret fantastisk udgave af hjemmelavet te med frisk mynte:

Opskrift på skøn sød, frisk og styrkende myntete til 4 personer

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

 • Lav en kande stærk te efter anvisningerne på te-pakken.
 • Kom 3-4 friske mynteblade i hver af fire teglas
 • Tilføj en nogle dråber lakridssirup og en teskefuld rørsukker i hvert glas
 • Hæld den varme færdigbryggede te i glassene og rør rundt, til sukkeret er helt opløst
 • Servér den skønne myntete med små skåle med ekstra mynteblade og rørsukker - og sæt også gerne flasken med lakridssirup på bordet, så der kan tilføjes lidt ekstra, hvis nogen gerne vil have mere lakridssmag.

Velbekomme!

Læs mere
Viser 1 - 67 af 67 varer
Viser 1 - 67 af 67 varer
Lynhurtig levering

Bestil inden kl 15.30 på hverdage og få afsendt din pakke samme dag.

30 dages returret

Nemt at ombytte og returnere.

Sikker handel

Vi benytter SSL kryptering på alle vores sider og certificeret betalingsudbyder