Skumfiduser

Bløde, søde, lækre, luftige, delikate skumfiduser….er du også en fan? Det er næsten umuligt at stoppe, når man først er begyndt at putte disse udsøgte småbidder af lækker fluffy sukkerslik i munden. 

Hos NORU fører vi de skønneste, bittesmå, vidunderlige skumfiduser i de dejligste pastelfarver. Ikke bare smager de fabelagtigt både i en kop varm...

Bløde, søde, lækre, luftige, delikate skumfiduser….er du også en fan? Det er næsten umuligt at stoppe, når man først er begyndt at putte disse udsøgte småbidder af lækker fluffy sukkerslik i munden. 

Hos NORU fører vi de skønneste, bittesmå, vidunderlige skumfiduser i de dejligste pastelfarver. Ikke bare smager de fabelagtigt både i en kop varm kakao, i lækre amerikanske s’mores og når du bare er nødt til at forkæle dig selv med lidt skønt sødt, men de pynter også gevaldigt på køkkenbordet! 

Skumfiduser er lækkert, super let og skumagtigt slik, der i moderne udgave almindeligvis består af sukker, majssirup, æggehvide, vand, gelatine, dextrose, forskellige smagsstoffer og en blanding af majsmel og florsukker - sidstnævnte vendes de færdige skumfiduser i. De er en yderst populær form for slik i store dele af verden. 

Man kan spise skumfiduser, som de er - direkte fra dåsen eller posen - men de kan også anvendes som delkomponent i andre søde sager. Eksempelvis i varme drikke, i eller på kager og i desserter. Herunder kommer NORUs bud på tre populære anvendelsesmuligheder:


Grillede skumfiduser

Igennem årtier har man i den engelsktalende del af verden, når man rigtig skal hygge sig på især lidt kolde aftener, samlet sig om en grill eller et bål for at grille/stege skumfiduser på pinde. Det er gevaldig hyggeligt, og stegningen over åben ild gør, at skumfiduserne karamelliserer på ydersiden, mens de smelter indeni. Når skumfiduserne er brune (ikke sortbrændte) og lækre på ydersiden, er de klar til at blive spist efter en let afkøling. De nydes i øvrigt direkte af pinden.

S’mores

En variant af de lækre og indbydende grillede skumfiduser er den i USA og Canada stærkt populære sukker-snack (eller dessert) “s’mores”. Det lidt spøjse navn er angiveligt en sammentrækning af sætningen “give me some more”!

En s’more er nærmest en lille dessert-sandwich bestående af kiks (gerne grahamskiks), chokolade og ny-grillede skumfiduser. Man tager simpelthen kiks, lægger chokolade på kiksen, og lægger derefter en nygrillet skumfidus ovenpå chokoladen, der derefter smelter sammen med skumfidusen. Kiksen med chokolade og skumfidus klappes sammen med endnu en kiks - og vupti, så har man en s’more! Man kan også lave en dobbelt-s’more, hvor der imellem de to kiks anvendes to grillede skumfiduser omkring et stykke chokolade…..mums!

En særlig dansk variant er at anvende pålægschokolade i stedet for tykke chokoladestykker, der kan have svært ved at smelte. For at få chokolade nok i sin danske s’more, lægger man to stykker pålægschokolade ovenpå første kiks, hvorefter den ny-grillede skumfidus lægges ovenpå. Derefter endnu to stykker pålægschokolade og derefter så den sidste kiks.

Velbekomme - s’mores smager SÅ skønt!


Hjemmelavet fondant til kager og modellering

De senere år er det blevet vanvittig populært at hjemmebage fantastiske kager med fantasifuld udsmykning. Til kageovertræk og til modellering af figurer til at pynte kagerne med er fondant intet mindre end genialt. Fondant er en smidig sukkermasse, som på mange måder er lettere at arbejde med end marcipan, som man traditionelt set har overtrukket kager med her hjemme. Man kan købe færdiglavet fondant, men rigtig hjemmelavet fondant er så meget mere delikat - derfor får du NORUs opskrift på fondant til overtræk til en enkelt kage her:

Ingredienser

- 100 gram skumfiduser

- 1 spsk. smagsneutral olie - f.eks. solsikkeolie

- 2 spsk. vand eller evt. citron- eller limesaft

- 350 gram flormelis

Fremgangsmåde

  • Sigt flormelis ned i en skål.
  • Smelt skumfiduser, olie og vand/citronsaft sammen i en anden skål over vandbad.
  • Når fondantmassen er varm og helt flydende og jævn uden klumper, hældes indholdet over i skålen med flormelis.
  • Massen røres sammen og æltes i skålen, til den er blank og ret klæbrig - anvend gerne en røremaskine med dejkroge.
  • Lad den klæbrige fondant stå og hvile lidt i skålen, til den samler sig og bliver mere fast. Bliver fondanten - efter at have hvilet sig i skålen - for tør til, at man kan arbejde med den, tilsættes en spsk. vand, hvorefter den atter skal æltes og hvile.
  • Læg fondanten i en frysepose i køleskabet i minimum et par timer, før den anvendes.

Når fondanten er klar til brug, drysser du først et tyndt lag majsstivelse ud på bordet, hvorefter du kan ælte massen smidig, uden at den hænger fast i bordpladen. Du kan på dette tidspunkt også ælte farve i massen. Skal massen bruges til kageovertræk, skal den rulles ud til få millimeters tykkelse - helt som du plejer at gøre det, når du arbejder med fondant.

Læs mere
Viser 1 - 6 af 6 varer
Viser 1 - 6 af 6 varer
Lynhurtig levering

Bestil inden kl 15.30 på hverdage og få afsendt din pakke samme dag.

30 dages returret

Nemt at ombytte og returnere.

Sikker handel

Vi benytter SSL kryptering på alle vores sider og certificeret betalingsudbyder