Earl Grey sirup

Ingredienser

  • 1 liter vand
  • 500 gram rørsukker
  • 50 gram tørrede EARL GREY teblade
  • Evt. lidt tørret lavendel, jasminblomst eller citronmelisse

 

Fremgangsmåde

  • Hæld vand og sukker i en gryde og kog det sammen, til al sukkeret er opløst
  • Skru ned for varmen, således at siruppen nu står på svag varme
  • Tilsæt de tørrede teblade og evt. lidt tørrede blomster/urter, og lad blandingen stå  og trække på svag varme i 10-15 minutter
  • Smag siruppen til med yderligere sukker, hvis den ikke er sød nok, eller hvis den er for tynd i konsistensen
  • Lad siruppen køle af, si evt. teblade og blomster/urter fra og hæld den på et fint glas eller en slank sirupsflaske. Opbevarer du den i køleskab, kan den holde meget længe.

Denne fantastiske sirup er super anvendelig som et spændende pift i cocktails og over kager og desserter - f.eks. til pandekager med vanillieis.