Rabarbermojito

 

Ingredienser:

- 500 g rensede rabarber i ca. 2 cm. tykke skiver
- 5 dl vand
- 300 g sukker
- 1 god vanillestang
- 5 cl hvid rom (vil sikkert smage skønt også med mørk rom - f.eks. med Gosling’s Black Seal)
- 4 kviste mynteblade
- 1 pæn sjat rabarbersirup
- Saft fra 1 lime
- Danskvand
- Isterninger

 

Fremgangsmåde - rabarbersirup (nok til mange skønne drinks):

- Bring rabarber, vand, sukker vanilliekorn og -stang i kog under omrøring i en gryde.
- Skru ned for varmen og lad siruppen simre i omtrent 20 minutter. 
- Tag derefter gryden fra varmen og lad siruppen køle helt af. 
- Er siruppen for tynd, gives den endnu et opkog og køles derefter af, inden den sis og hældes på et skoldet glas eller en ditto flaske - kan holde længe på køl.

 

Fremgangsmåde - rabarbermojito:

- Hæld en god sjat rabarbersirup i glasset. 
- Nulr mynten godt mellem fingrene (eller stød dem i en morter), så smagsaromaerne frigives, uden at bladene går helt i stykker 
- Fyld glasset med isterninger og mynte
- Hæld rom og limesaft over isen, og top af med danskvand.