Espressokander til induktion

Induktionskomfurer er super smarte - det går hurtigt at brygge espresso på et induktionskomfur, man brænder sig ikke på kogepladen og man bruger mindre energi. Det kan dog i nogle tilfælde give problemer at anvende en klassisk espressokande på induktionsplader - det afhænger helt af den espressokande, der anvendes. Derfor kan vi hos NORU tilbyde virkelig gode espressokander, der egner sig specielt til netop induktionsplader - se dem nedenfor.

Induktionskomfurer er super smarte - det går hurtigt at brygge espresso på et induktionskomfur, man brænder sig ikke på kogepladen og man bruger mindre energi. Det kan dog i nogle tilfælde give problemer at anvende en klassisk espressokande på induktionsplader - det afhænger helt af den espressokande, der anvendes.

Brygning af espresso på induktionskomfur

Brygning af espresso på en klassisk espressokande sker ved, at kogende vand i den nederste del af kanden under tryk presses gennem et filter og op som færdigbrygget, stærk og aromatisk espresso i den øverste del af kanden. Det er en utrolig hyggelig måde at brygge god stærk kaffe på - og så smager espresso brygget på denne måde helt fantastisk. Brygningen på et induktionskomfur sker i øvrigt ellers på samme måde, som normalt - hvis ellers kanden er egnet til induktion.

Fordele ved induktionsplader

  • Kogegrejet - i dette tilfælde espressokanden - bliver typisk meget hurtigt varmt.
  • Selve kogepladen bliver ikke varm under brug - du kan altså ikke brænde dig på den (men kan stadig godt brænde dig på selve kogegrejet).
  • Kogepladerne reagerer virkelig hurtigt, når der skrues op og ned for varmen.
  • Kogning på induktionskomfur medfører mindre energiforbrug, fordi opvarmningen sker øjeblikkeligt, så der ikke skal bruges energi, mens kogepladen bliver varmet op.

Ulemper ved induktionskogeplader

  • Kun espressokander, der er magnetiske, kan fungere på induktionskogeplader. Kobberkander kan for eksempel ikke anvendes, med mindre de har en bund af jern.
  • Induktionskomfurer støjer under brug ofte noget mere end glaskeramiske kogeplader. Det er ventilatorerne, der "larmer".
  • Induktionskomfurer er typisk dyrere end komfurer med glaskeramiske kogeplader.

Et par super velegnede espressokander til induktion

Hos NORU har vi et par espressokande-modeller fra hhv. Bialetti og Forever, der er som skabt til induktion:

Bialetti Venus espressokande

En klassisk mokkakande, der kommer i et nyt og virkelig flot design. Den er fremstillet i rustfrit stål og fås i forskellige størrelser, der passer til hhv. 4, 6 og 10 kopper herlig espresso. Kanden kan anvendes på alle typer komfurer/kogeplader - også induktionsplader.

Forever Miss Prestige Induction

En flot og praktisk espressokande med et klassisk udtryk, der kan anvendes på alle typer kogeplader inkl. induktionsplader. Kanden er lavet i rustfrit stål og fødevaresikret aluminium og fås i forskellige størrelser til hhv. 2 kopper, 3 kopper, 6 kopper og 9 kopper espresso.

Sådan brygger du klassisk espresso

  1. Skru øverste og nederste del af espressokanden fra hinanden.
  2. Hæld koldt vand i den nederste beholder - og sørg for at vandet ikke overstiger hullet i sikkerhedsventilen.
  3. Fyld kaffefilteret med fintmalet kaffe, og placér filteret i beholderen uden at presse eller stampe det.
  4. Skru overdelen godt fast på den nederste beholder, og placér kanden på varmekilden, der tændes.

Når den øverste del af kanden - ledsaget af tydelige gurgle-lyde - fyldes med friskbrygget mokka/espresso, er det blot at vente, til al kaffen er brygget. Så kan der slukkes for varmen, og den skønne stærke kaffe kan serveres.