Jean Gauthier

Hvis du er et af de mennesker, der tænker, at likør da kun er noget for gamle mænd og traditionsbundne husmødre, tager du fejl - så er det sagt… Det lille franske destilleri Jean Gauthier i Sydfrankrig fremstiller blandt mange andre skønne spiritusser også  fuldstændigt fabelagtige likører, som både unge og gamle, hipstere og bedsteborgere, feminine kvinder og stærke macho-mænd sætter stor pris på - heriblandt er destilleriets vanvittigt populære og helt igennem fantastiske kastanjelikør!

Har du ikke smagt Jean Gauthiers fabelagtige kastanjelikør før, bør du unde dig selv at prøve  - den er simpelthen så delikat og lækker, og i NORU hører vi lutter begejstrede udbrud fra medarbejdere og andre heldige væsener, der har haft den udsøgte fornøjelse at prøvesmage den. Men pas på - indholdet i den fine slanke flaske har det med at forsvinde som dug for solen, når først flasken er åbnet, for det er virkelig svært at sige pænt nej tak både til glas nummer to og tre af denne fantastiske, søde og intense likør med sin flotte ravgyldne farve.

Hvem er Jean Gauthier?

Det fine franske destilleri Jean Gauthier blev grundlagt i hjertet af den smukke Rhone-dal i Ardeche i Sydfrankrig helt tilbage i 1968, hvor faderen til den nuværende administrerende direktør i foretagendet, Denis Gauthier, grundlagde den lille virksomhed, der hurtigt blev en stor succes, som i dag har bredt sig til mange lande.

 Virksomheden, der stadig kun har en fast stab på 15 medarbejdere, er i dag en af de absolut førende producenter af blandt andet likører og farveløse frugtbrændevine - eau de vie - i absolut særklasse. Faktisk fremstilles der i det lille destilleri årligt omtrent 500.000 liter eau de vie af pærer, kirsebær, blommer, hindbær, abrikoser og alverdens andre søde og lækre frugter og bær. Mange mennesker - også i Danmark - kender Jean Gauthiers fuldstændig fantastiske eau de vie Poire Williams, der er lavet på søde, krydrede og saftige Williams-pærer, men firmaets helt specielle og vidunderlige kastanje-likør, som af nogen vurderes til nok at være verdens bedste likør, er først nu ved at gøre sit indtog i Danmark. Og det med enorm succes, for likøren smager helt eminent og har i øvrigt et hav af anvendelsesmuligheder.

Liqueur de Chataigne - verdens bedste kastanjelikør 

Den helt exceptionelle kastanielikør fra Jean Gauthier er en fantastisk, enestående, sødmefuld og kolossalt velafbalanceret likør, der er lavet på skønne kastanier i Ardeche i Frankrig. Den delikate og smukt ravfarvede likør med nøddeagtig aroma er perfekt bare som en lille “opstrammer” - et helt særligt treat - i dagligdagen, men derudover gør den sig også utrolig godt f.eks. i en aperitif med iskold champagne, til eller i kaffen, i kager, i desserter, i saucer og marinader, som særlig forkælelse juleaften, nytårsaften, til fødselsdage og ved andre højtider - og så egner den sig fortrinligt at blande i alverdens lækre cocktails. Helt særligt er en kop lækker skoldhed kakao med et pift kastanjelikør og masser af flødeskum med revet chokolade på toppen. Men altså - i virkeligheden er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad denne skønne kastanjelikør - som vi i NORU har svært ved ikke på det skammeligste at rose til skyerne - kan anvendes til. Vi kan kun sige: Prøv den! 

Den fine slanke flaske med Liqueur de Chataigne fra Jeran Gauthier indeholder 35 super delikate centiliter, og har et alkoholindhold på 18%.