Jasmin te

Jasminte - sød, blid og blød med en fantastisk duft

Hvis du nogensinde har været i Kina, har du - næsten - med sikkerhed smagt klassisk kinesisk jasminte! I dens hjemland serveres teen ofte som en selvfølge på ethvert spisebord inden måltidet, således at man kan nyde den inden, sammen med og efter måltidet efter behov. Teen er sødlig, blid og b...

Læs mindre

Jasminte - sød, blid og blød med en fantastisk duft

Hvis du nogensinde har været i Kina, har du - næsten - med sikkerhed smagt klassisk kinesisk jasminte! I dens hjemland serveres teen ofte som en selvfølge på ethvert spisebord inden måltidet, således at man kan nyde den inden, sammen med og efter måltidet efter behov. Teen er sødlig, blid og blød i smagen - og så dufter den helt fantastisk!

Jasmin

Jasmin er en slægt af omtrent 30 forskellige træer, buske og lianer. I skønhedsindustrien anvendes hyppigt æterisk olie udtrukket af selve de smukke blomster, der dufter helt fantastisk og i vidt omfang anvendes til parfume, i sæbe, i badesalt, i hårshampoo etc. I te er en væsentlig del af oplevelsen også den skønne og nærmest forførende duft, der både bidrager til selve smagen og til oplevelsen som helhed.

Sundhedsmæssige effekter 

I 2010 gjorde tyske forskere ved universitetet i Bochum den opdagelse - som siden er blevet patenteret - at duften af jasmin virker nøjagtig på samme måde, som angstdæmpende og beroligende medicin virker. Det man fandt frem til var, at den kemiske sammensætning af jasminblomsters duft har den samme molekylære sammensætning - og mindst samme styrke - som barbiturater, benzodiazepiner og propofol, som anvendes i lægemidler mod angst og søvnproblemer og i indsovningsmidler til operationsbedøvelser.

Det menes, at te af jasmin desuden har følgende sundhedsmæssige gevinster:

 • Kan regulere blodtrykket

 • Kan sænke indholdet af skadeligt kolesterol og fedtsyrer i blodet

 • Virker udrensende

 • Virker fordøjelsesfremmende

 • Er rig på antioxidanter, som angiveligt booster immunforsvaret og bekæmper frie radikaler, der kan medføre cancer og andre meget alvorlige sygdomme.

 Bemærk dog, at det ikke vides, i hvilken grad disse effekter er videnskabeligt undersøgt og dokumenteret.

Te af jasmin

I jasminte anvendes oftest hvid eller grøn te i form af spæde topskud, der får lov at tørre sammen med jasminblomster, således at disse tilfører skøn duft og aroma til teen, hvorefter broderparten af blomsterne atter fjernes. Jasminte fås også som teperler - hele grønne blade, der er tørret og rullet til perler - og som folder sig fint ud i koppen, når de overhældes med varmt kogt vand. Der findes også lidt større tekugler, der i virkeligheden er hele tørrede jasminblomster, der også folder sig meget flot ud i tekoppen og dermed giver hele oplevelsen endnu en dimension.

Hos NORU fører vi de skønneste økologiske teblandinger med jasmin - og de fås både som løs te, i tebreve og som teperler, og fås i skønne blandinger med eksempelvis tørret frugt eller bergamot. Tag et kig længere nede på denne side - der finder du NORU’s skønne teblandinger med jasmin.

Brygning af en kande jasminte

 1. Kog vand nok til, at der både er til opvarmning af tekanden og til selve teen. Tag vandet af varmen, så snart det begynder at bulderkoge.

 2. Varm tekanden med en kop nykogt vand, der efterfølgende kasseres

 3. Lad vandet afkøle til omkring 80 grader celsius. Har du ikke et te-termometer i forvejen, har vi hos NORU et godt et af slagsen i vores sortiment.

 4. Hæld en teskefuld jasminte-blade i kanden pr. kop te, der skal brygges

 5. Hæld en kop vand over tebladene pr. teskefuld te, der er hældt i kanden

 6. Lad teen trække i 3-4 minutter - og servér den med eksempelvis honning eller lidt rørsukker

De samme teblade kan anvendes 2-3 gange, og det påstås, at 2. omgang giver den allerbedste jasminte!

Små tepotter til jasminte

Skal det være helt “rigtigt”, anvendes til brygning af jasminte forholdsvis små tepotter, der kun rummer 1-2 kopper te, og når man så vil have næste kop jasminte, hælder man simpelthen nyt kogt og tempereret vand over tebladene i kanden og lader dem trække, inden man atter skænker den velduftende te. Hos NORU fører vi fantastiske små tekander, som egner sig fortrinligt til brygning af små portioner te ad gangen. Se f.eks. vores udvalg af skønne og farverige Stump-kander fra For Life og ikke mindst vores egen helt fantastiske MATA tekande af glas, der egner sig perfekt til te af både hele blomster og teperler.

Køb jasminte hos NORU

Hos NORU går vi ikke bare op i kvalitet, men vi også går ind for bæredygtighed. Og når du bestiller din jasminte og andre varer hos NORU, er du tillige sikret rigtig gode fragtmuligheder, mulighed for selv at afhente dine varer ved vores lager i Søborg, gratis levering ved køb over et vist beløb og mulighed for levering samme dag, hvis du bestiller inden et bestemt klokkeslet og vælger levering med Burd Delivery. 

Når du køber te og kaffe m.m. hos NORU kan du betale med betalingskort - f.eks. Dankort, VISA/Dankort, VISA, Visa Electron, Mastercard og Mastercard Debit - ligesom du også kan betale med MobilePay og ViaBill. Når du betaler med kort, bliver beløbet blot reserveret ved bestillingen, men pengene bliver først trukket, når pakken afsendes fra vores lager.

Levering

Vi gør vores bedste for, at dine varer når så hurtigt frem, som muligt! Det betyder blandt andet, at hvis du foretager din bestilling inden kl. 16, så sender vi den afsted samme dag! Bestiller du på en hverdag inden kl. 15.30, kan du også  - hvis det skal gå rigtig hurtigt, og hvis leveringsadressen ligger inden for bestemte postnumre - vælge levering med Burd Delivery, der mod et mindre fragtgebyr derefter leverer varerne samme aften mellem kl. 18 og 21.30! Læs mere om levering med Burd Delivery, Bring Pakkeshop, PostNord Pakkeshop, PostNord Omdeling etc. her.

Hvis du er i tvivl om noget, er du altid velkommen til at ringe til vores søde kundeservice på tlf.: 42421115.

Afhentning af dine varer i Søborg

Bor eller opholder du dig i nærheden af vores lager på Tobaksvejen i Søborg, kan du vælge selv at afhente dine bestilte varer hos os - det er selvfølgelig gratis! Vælger du denne mulighed, modtager du en email, så snart ordren er behandlet og står klar til afhentning. Vi har dog ofte temmelig travlt, så vi vil bede dig ringe til os på 42421115 og aftale nærmere omkring afhentningstidspunkt (almindeligvis mellem kl. 9 og 16), så vi er sikre på at kunne tage godt imod dig, når du kommer efter din bestilling!

Læs mere
Viser 1 - 17 af 17 varer
Viser 1 - 17 af 17 varer
Lynhurtig levering

Bestil inden kl 15.30 på hverdage og få afsendt din pakke samme dag.

30 dages returret

Nemt at ombytte og returnere.

Sikker handel

Vi benytter SSL kryptering på alle vores sider og certificeret betalingsudbyder