Alle varer fra brand Lakritsfabriken

Danskere er kendt for at være storspisere af sød og salt sort lakrids - men i Sverige kan de i dén grad også både fremstille og fortære lækker sort lakrids!

Kender du lakridsprodukterne fra svenske Lakritsfabriken? Her taler vi om den skønneste søde og salte gourmet-lakrids, der kan få mundvandet til at løbe hos de fleste. Hos NORU kan du både få bløde lækre lakridser, rålakrids-pastiller og virkelig delikat lakridssirup fra Lakritsfabriken - tag et kig nedenfor!

Læs mindre

Lakrids

Lakridsplanten - glycyrrhiza - vokser naturligt i især den østlige del af Middelhavsområdet, hvor den ofte ses som en meget besværlig ukrudtsplante. Den bliver ca. 1 meter høj, men dens rødder, bliver gerne op til 10 meter lange, ligesom planten kan sende nye skud helt op til 8 meter fra moderplanten. Lakridsplanten bruger altså megen plads - og den kan være yderst vanskelig at holde nede.

Sort lakrids laves på et ekstrakt af mindst 3 år gamle lakridsrødder, der har fået skrællet rodbarken af, er skåret i mindre stykker og indkoges, inddampes og knuses til et fint granulat, som efterfølgende koges med sukker og/eller sirup, stivelse, evt. yderligere smagstilsætning og lidt olie. Når der skal produceres salt- eller salmiaklakrids, tilsættes desuden salmiak (ammoniumchlorid).

I hvert fald i de sidste 4000 år er lakrids blevet anvendt både som krydderi i fødevarer og i folkemedicinen mod blandt andet hoste, vejrtrækningsbesvær og maveproblemer. 

Lakritsfabriken

Lakritsfabrikens grundlægger - Martin Jörgensen - startede sin gourmet-lakridsproduktion i Ramlösa i Sverige i 2011 efter et messebesøg. Stik imod hvad andre mente var muligt, satte han sig som mål at lave virkelig god lakrids af aller højeste kvalitet, som skulle lanceres på en lakridsfestival allerede 10 uger efter opstart! Det lykkedes, og de lækre lakridsprodukter blev hurtigt yderst populære i Sverige.

Lakritsfabrikens produkter er glutenfri, da firmaet anvender rismel som stivelse i fabrikationen. Dette er en klar fordel for lakridselskere, som samtidig er glutenallergikere.

Lakritsfabrikens gourmet-lakridsprodukter lanceredes som Sveriges allerførste glutenfri af slagsen i 2011, og de lækre lakridser kan i dag købes i en lang række lande - herunder i Norge, Sverige, Finland, Tyskland, Schweitz, Spanien, England og USA.

NORUs udvalg af produkter fra Lakritsfabriken

Hos NORU har vi også forelsket os i de svenske lakridser, og vi fører både sød og salt lakrids, rålakrids-pastiller og fantastisk lakridssirup - se blandt andet følgende:

  • Sød svensk lakrids - lommeæske, 40 gramSkønne søde lakridser, som er helt uovertrufne i smagen! Lakridserne kommer i en æske, som i størrelse er helt perfekt til tasken eller frakkelommen, og de er fri for både gluten og gelatine, ligesom de overvejende er lavet på økologiske råvarer.

  • Salt svensk lakrids - lommeæske, 40 gramVirkelig lækre salte lakridser, som har en fantastisk smag! Lakridserne kommer i en lommeæske i en god størrelse til tasken eller frakkelommen, og de er fri for både gluten og gelatine og overvejende lavet på økologiske råvarer.

  • Ekstra salt svensk lakrids - lommeæske, 40 gramEr du til ekstra salt lakrids, bør du vælge disse lakridser, som smager ligesom Lakritsfabrikens salte lakridser, der er beskrevet ovenfor. Disse er bare endnu mere salte! Lakridserne kommer i en æske i en god størrelse til tasken eller frakkelommen, og de er fri for både gluten og gelatine, og de er overvejende lavet på økologiske råvarer.

  • Salt svensk lakrids med hindbær - lommeæske, 40 gramEn super skøn variant med hindbær af Lakritsfabrikens salte lakrids. Hindbær-lakridserne kommer i en æske i lommestørrelse, og de er ligesom Lakritsfabrikens øvrige lakridser fri for både gluten og gelatine, ligesom de overvejende er lavet på økologiske råvarer.

  • Rålakrids-pastiller - 25 gramHvis du er til den dejlige intense smag af rålakrids - eller “engelsk lakrids”, som det også kaldes - er dette lakridspastillerne for netop dig. Pastillerne kommer i små æsker, som passer perfekt i lommen, og de er fri for gluten og gelatine - og i overvejende grad lavet af økologiske råvarer.

  • Sød lakridssirup - 100 ml.Helt fantastisk koncentreret lakridssirup med intens smag af sød blød lakrids. Siruppen er perfekt i både kaffe, te, cocktails, varm chokolade, bagværk, desserter osv., og den er meget drøj i brug.

  • Salt lakridssirup - 100 ml.Meget populær koncentreret lakridssirup med smag af lækker salt lakrids. Siruppen er perfekt i eksempelvis te, hjemmelavet fløde- eller sorbetis, desserter, hjemmelavet vingummi, konfekt osv., og den er meget drøj i brug.

Læs mere
Viser 1 - 4 af 4 varer
Viser 1 - 4 af 4 varer
Lynhurtig levering

Bestil inden kl 15.30 på hverdage og få afsendt din pakke samme dag.

30 dages returret

Nemt at ombytte og returnere.

Sikker handel

Vi benytter SSL kryptering på alle vores sider og certificeret betalingsudbyder