Earl Grey godbidder

Denne opskrift passer til 4 personer

Ingredienser

  • 40 gram digestive kiks
  • 20 gram mandler
  • 30 gram smør (ægte smør - ikke et blandingsprodukt)
  • 90 gram lys chokolade
  • 75 gram piskefløde
  • 10 gram glucosesirup
  • 1 spsk. EARL GREY teblade
  • Frysetørrede bær - f.eks. jordbær, hindbær eller blåbær
  • Nødde- eller mandelflager
  • Andet pynt efter egen smag - f.eks. guldstøv, hvide chokoladeflager etc.

 

Fremgangsmåde

  • Blend kiksene og hæld dem i en skål
  • Blend mandlerne fint og hæld dem i samme skål som kiksekrummerne
  • Smelt smørret og hæld det i skålen med kiks og mandler, og bland det hele godt sammen
  • Beklæd en firkantet form (ca. 10x10 cm) med bagepapir, og fordel massen i formen. Pres massen godt sammen i formen, således at den samler sig godt.
  • Sæt formen på køl
  • Hak chokoladen fint og hæld den i en skål
  • Hæld piskefløde, teblade og glucosesirup i en gryde, og varm det op til kogepunktet
  • Tag flødeblandingen af varmen og si den ned over den hakkede chokolade, således at tebladene sis fra
  • Lad chokolade-fløde-blandingen stå urørt i 3-4 minutter og rør derfter i massen med en dejskraber, indtil al chokolade er smeltet, og massen er helt ensartet
  • Lad blandingen hvile i ca. 4-5 minutter, og hæld den efterfølgende over kiksebunden
  • Sæt formen på køl i 7-8 timer - f.eks. natten over
  • Skær fine aflange chokoladerektangler med en skarp kniv, som gerne må være lunet under varmt vand
  • Pynt godbidderne med tørrede bær, nødder/mandler og evt. andet efter smag.

Opbevar chokolade-godbidderne på køl.