Ingefærte-kage

Prøv denne helt fantastiske ingefærte-kage - den er kraftigt inspireret af en opskrift på www.arla.dk:

Opskriften rækker til 12-16 personer.

 

Ingredienser:

  • 200 gram blødt smør
  • 175 gram sukker
  • 3 æg
  • 1 spsk. friskpresset citron-, lime- eller appelsinsaft
  • 175 gram mel
  • 1,5 tsk. stødt tørret ingefær
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 dl. lun stærk ingefærte
  • 250-300 gram blandede hakkede nødder og mandler
  • Evt. 1-2 tsk. friskrevet skal af usprøjtet citrusfrugt (f.eks. lime, citron eller appelsin)
  • Til glasur: 150 gram flormelis, 1 tsk. stødt ingefær og 2-2,5 spsk friskpresset citronsaft

 

Fremgangsmåde:

  • Pisk smør og sukker, til det samler sig i små klumper
  • Pisk æggene i blandingen ét ad gangen, og pisk til blandingen er let og luftig
  • Rør citronsaft og te i blandingen
  • Si mel, ingefær og bagepulver sammen og vend det forsigtigt med en dejskraber i blandingen
  • Hæld hakkede nødder og revet citrusskal i blandingen - og vend det forsigtigt sammen
  • Beklæd en bradepande (ca. 20 x 30 cm) med bagepapir og hæld dejen heri. Bag kagen midt i ovnen i ca. 45 minutter ved 175 grader. Test med en strikkepind i midten af kagen, om den er færdigbagt efter 45 minutter. Hænger der dej ved strikkepinden, når den har været stukket ned i midten af kagen, er den endnu ikke færdigbagt - giv den lidt længere tid i ovnen
  • Når kagen er færdig, skal den afkøles helt, inden den overtrækkes med glasur
  • Bland flormelis og ingefær i en skål og rør citronsaft i til en tyk glasur. Fordel glasuren på kagen og lad den stivne. Pynt evt. med lidt hakkede nøddekerner.