Nøddemarengs-kage med Cafe Amaretto

 

Ingredienser - bunde:

  • 4 æggehvider
  • 1 tsk. eddike
  • 200 g sukker
  • 100 gram letristede hasselnødder

 

Ingredienser - fyld:

 

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 150 grader
  • Pisk æggehviderne helt stive
  • Pisk eddike i hviderne og drys sukker i, mens der stadig piskes. Fortsæt piskningen, til marengsen er helt sej og sukkeret opløst.
  • Hak de letristede nødder og vend dem i marengsmassen
  • Fordel massen på tre stykker bagepapir, hvor der er tegnet cirkler, som angiver de tre kagebundes størrelse (som en stor tallerken). Fordel massen med en dejskraber eller en palet indenfor cirklernes streger
  • Bag bundene i ca. 45 min. og afkøl dem helt
  • Pisk fløden stiv
  • Opløs instant kaffen i så lidt vand som muligt, vend den forsigtigt i 2/3 af flødeskummet, og smag til sidst til med flormelis. 
  • Fordel mokkaskummet på 2 af bundene og læg de tre bunde ovenpå hinanden, så den øverste bund er uden skum. Fordel det sidste rene flødeskum på den øverste bund og pynt evt. med mandler og lidt friske bær.