Super delikat chokolademousse

Opskriften rækker til 4 personer.

 

Vi har været så heldige at få kendskab til en ekstra fantastisk opskrift på chokolademousse med kaffe fra "C and the city". Opskriften er med kaffe - og er en virkelig lækker dessert!

 

Ingredienser:

  • 200 gr. 70% mørk chokolade
  • ¼ – ½ kop kold stærk kaffe
  • 4 æg
  • Et nip salt
  • 1 lille tsk. vanillepulver (ikke vanillesukker)
  • 1 ½ – 2 dl. fløde
  • 1 dl. sukker (eller den halve mængde Sukrin Gold)
  • Evt. friske bær.

  

Fremgangsmåde:

  • Bræk chokoladen i små stykker og smelt den sammen med kaffen over vandbad. Rør rundt, til chokoladen er smeltet helt.
  • Lad den smeltede chokolade-kaffe-masse køle af i et kvarters tid.
  • Skil æggene i hvider og blommer.
  • Pisk æggeblommerne med salt og tilsæt sukker lidt efter lidt. Rør til blandingen er tyk, hvid, luftig og sukkeret er opløst.
  • Tilsæt vanillepulver og chokolade-blandingen til æggeblommerne.
  • Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i blandingen.
  • Pisk fløden stiv og vend også den forsigtigt i blandingen.
  • Lad moussen stå på køl i min. 4 timer, og pynt den gerne med bær inden servering.